Caută
Close this search box.

TVR reacţionează, după ce Pătraru a spus că face dezvăluiri despre subordonarea politică, afirmând că incurajează libera exprimare

dragoş pătraru

După ce Dragoş Pătraru, realizatorul emisiuni,„Starea naţiei”, de la TVR, a spus că va dezvălui nereguli din televiziunea publică, dar şi și amestecul brutal al conducerii în procesul editorial, Societatea Română de Televiziune (SRTv) a transmis că ”Televiziunea Română asigură libertatea de exprimare şi promovează pluralitatea de opinii”.

Reacția SRTv vine imediat după ce Dragoş Pătraru a anunţat, în cadrul emisiunii sale, că a sesizat Comisia de Etică a Societăţii Române de Televiziune în legătură cu ceea ce el şi echipa sa consideră că sunt încercări de cenzură, intimidare şi hărţuire la adresa lor din partea conducerii televiziunii publice .

Pătraru anunţa, în urmă cu trei zile, că va dezvălui nereguli din televiziunea publică, în urma desfăşurării unei anchete de presă care vizează subordonarea politică a TVR.

Comunicatul de presă al SRTv

Precizări TVR ca urmare a articolelor apărute în mediul online și a afirmațiilor făcute de dl. Dragoș Pătraru în emisiunea ‘Starea Nației’, difuzată pe TVR 1, de luni până joi, de la ora 22.30, SRTv face următoarele precizări:

— Televiziunea Română asigură libertatea de exprimare și promovează pluralitatea de opinii, conform misiunii sale publice. Dovada acestui fapt este tocmai difuzarea pe post, pe unul dintre canalele sale principale, a recentelor ediții ale emisiunii ‘Starea nației’, în care este satirizată sau criticată conducerea societății.

— SRTv consideră că, la fel ca în orice altă companie, relațiile contractuale trebuie respectate de ambele părți, fie că vorbim despre proprii angajați, de colaboratori sau de alți parteneri externi.

— În acest context, ne rezervăm dreptul legal și firesc de a acționa pentru a proteja imaginea instituției, în deplin respect pentru telespectatorii noștri și pentru misiunea publică încredințată.

— Managementul SRTv încurajează libera exprimare în interesul publicului telespectator și are permanent în vedere informarea corectă și echilibrată a acestuia, precum și prezentarea obiectivă și imparțială a realităților vieții social-politice și economice interne și internaționale.

Serviciul Comunicare, Relații Publice și Protocol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri