Caută
Close this search box.

Dăncilă nu vede conflictul cu BNR: Iohannis a vrut să medieze o dispută imaginară

Preşedintele Klaus Iohannis a vrut să medieze „o dispută imaginară între Banca Naţională a României şi Guvern, astfel că nu am dat curs invitaţiei sale”. Aşa şi-a explicat refuzul de a participa la consultările de la Cotroceni premierul Viorica Dăncilă.

„Nu există nici un conflict interinstituţional. Categoric nu (mă cert cu guvernatorul BNR – n.r.). Mai mult, apreciez foarte mult că domnul guvernator Mugur Isărescu a participat la cele două şedinţe pe care le-am avut pentru adoptarea monedei euro, am vorbit cu dumnealui iar săptămâna viitoare…

Chiar am sunat la domnul guvernator înainte să plec în Israel şi am convenit ca întâlnirea pe care o avem joi să fie făcută şi dumnealui este în ţară, deja aveam programată o întâlnire să discutăm despre anumite aspecte economice.

În nici un caz nu am avut o reacţie de respingere sau să se dea cel puţin senzaţia că există o divergenţă între Guvernul României, între premier şi guvernator, între Guvernul României şi Banca Naţională a României. Deci, de aceea am şi refuzat să meargă cineva la această mediere”, a precizat Dăncilă, citată de Agerpres.

„Deci, domnul preşedinte voia să medieze o dispută imaginară între Guvern şi Banca Naţională, dar, în acelaşi timp, vrea un război între Guvern şi Administraţia Prezidenţială. Eu nu înţeleg acest lucru şi probabil mulţi români nu-l înţeleg, dar pentru mine mai important este să duc la capăt programul de guvernare, să fac ceea ce am propus românilor, iar dacă domnul preşedinte consideră că nu mai poate coopera cu Guvernul, într-adevăr acest lucru este destul de grav”, a mai afirmat Dăncilă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri