Caută
Close this search box.

Serena Williams – Ion Țiriac, joc de contre la fileu

Fostă nr.1 mondial în 8 rânduri, între 2002 și 2017, jucătoarea americană de tenis Serena Williams (36 de ani) a avut o replică dură la declarațiile făcute de Ion Țiriac înaintea turneului pe zgură de la Madrid. Fostul lider WTA a catalogat drept “ignorant și sexist” comentariul lui Țiriac despre vârsta și greutatea ei, după ce a născut o fetiță la 1 septembrie 2017. 

De fapt, ce s-a întâmplat ? Mulți sunt de părere că Ion Țiriac, proprietarul turneului de categorie Premier Mandatory de la Madrid, nu a făcut nicio greșeală în interviul acordat în legătură cu situația actuală a tenisului feminin mondial.

“Cu tot respectul, [Serena Williams] are 36 de ani și 90 de kilograme (n.red. la 1,75 m). Mi-ași dori ca tenisul feminin să aibă alte opțiuni“, a spus Țiriac pentru Sport Bild.

Serena Williams este considerată una din cele mai valoroase jucătoare din istoria tenisului,  câștigătoare a 39 de titluri de Mare Șlem în carieră (23 la simplu, 14 la dublu feminin și 2 la dublu mixt). Ea a fost extrem de deranjată de aceste declarații și a anunțat că vrea să discute cu Ion Țiriac.

“Mereu spun că oamenii au dreptul la o opinie. În mod cert, tenisul feminin înseamnă mai mult decât mine. Mult mai mult, dar voi discuta cu el, credeți-mă, voi discuta cu el. Este un comentariu ignorant și sexist, poate că este un bărbat ignorant“, a spus Williams într-un interviu pentru New York Times. Mulți spun însă că nu e așa. Țiriac a fost precaut, a spus ”Cu tot respectul”. Mai mult, el a făcut o referire generală, la standardele tenisului modern, nu una punctuală, la o jucătoare sau alta, chiar dacă era vorba de Serena Williams.

Aflată acum abia pe locul 451 WTA, S. Williams a câștigat de două ori turneul pe zgură de la Madrid și și-a anunțat participarea la ediția din acest an, din perioada 5-12 mai. În 2018, Williams a disputat doar patru meciuri, toate pe suprafețe rapide: înfrângere în turul trei la Indian Wells și eșec în runda inaugurală la Miami. (foto SportFair)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri