Caută
Close this search box.

Summit istoric: Coreea de Nord anunță închiderea centrului de teste nucleare

Kim Jong Un a anunțat, la summitului istoric, că va închide, în luna mai, centrul de teste nucleare, iar la eveniment va invita experţi din Coreea de Sud şi Statele Unite, dar şi jurnalişti străini, transmite AFP.

„Se spune că închidem capacităţi care nu funcţionează, dar o să vedeţi că acestea sunt în stare foarte bună”, a declarat liderul coreean, vineri, în cadrul întâlnirii cu preşedintele sud-coreean, Moon Jae In, conform Mediafax.

Agenţia oficială de ştiri a Phenianului, KCNA, a relatat pe larg despre discuţii şi a elogiat angajamentul liderilor celor două state faţă de „completa denuclearizare” a Peninsulei Coreea.

„În cursul discuţiilor, cele două părţi au avut un schimb de opinii sincer şi deschis cu privire la chestiuni de interes comun, inclusiv probleme ca îmbunătăţirea relaţiilor nord-sud, asigurarea păcii în Peninsula Coreeană şi denuclearizarea peninsulei”, a transmis KCNA, relatând că summitul s-a încheiat cu un dineu ce s-a desfăşurat într-o „atmosferă amiabilă încărcată cu sentimente de rude de sânge”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri