Caută
Close this search box.

Tăriceanu, despre electoratul lui Iohannis: Atât îi duce mintea

tăriceanu

Liderul ALDE, Căin Popescu Tăriceanu, a declarat că preşedintele Klaus Iohannis nu are nici un interes politic să o revoce pe Laura Kodruţa Kovesi. Nici „să ia măsuri împotriva abuzurilor din Justiţie”. Electoratul său vrea „sânge pe pereţi”. „Atâta îi duce mintea”, a spus Tăriceanu despre electoratul preşedintelui Iohannis.

Mimetism: După ce Dragnea a vorbit despre ofiţerii acoperiţi din PSD, Tăriceanu i-a descoperit

Liderul ALDE nu a decis încă dacă va candida la alegerile prezidenţiale din 2019. Această decizie va fi luată în coaliţie la un moment pe care îl va considera oportun. Dar mai important este mesajul candidaturii, care trebuie să sublinieze ruptura de actualul stil prezidenţial şi de statul paralel, informează News.ro.

Tăriceanu: România să se apropie de o republică parlamentară

Este o discuţie (candidatura sa la prezidenţiale – n.r.) care este deliciul presei în ultima perioadă, iar multi din presă folosesc acest subiect ca motiv de dezbinare în coaliţie. Nu am luat o decizie, vom lua o decizie prin consultări în coaliţie la un moment pe care îl vom considera oportun, dar mai important decât cine va candida este ce ne propunem şi cred că trebuie să venim cu un mesaj clar care să semnifice ruptura de actualul stil prezidenţial, de statul paralel, de un sistem care acoperă abuzurile împotriva cetăţenilor. (…)

Trebuie să marcăm o ruptură completă şi să vedem ce rol are preşedintele. Am pledat de-a lungul timpului că este important ca România să se apropie de o republică parlamentară, şi nu una prezidenţială, pentru că acumularea de putere în mod necontrolat duce la excese.

, a declarat Tăriceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri