Cel ce a fost și este considerat unul dintre cei mai valoroși caricaturiști români din toate timpurile, dar și unul din cei mai incomozi artiști plastici din timpul regimului comunist, MIhai Sănescu, s-a stins din viață la 78 de ani, după o lungă suferință. El se retrăsese din activitatea creatoare și de pe scena publică în urmă cu trei ani și jumătate, după cum a declarattfiica artistului, Daiana Stănescu, pentru realitatea.net, cerând în același timp discreție în spațiul public.

Mihai Stănescu s-a născut 20 iulie 1939, în localitatea Grădiștea, lângă Mizil. A absolvit liceul la Buzău, apoi, contrar sfatului mamei sale de a da la Medicină, a urmat la Iași al doilea liceu, cel de arte plastice, unde a fost înscris direct în anul II. A absolvit Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din București.

A primit numeroase premii internaționale de grafică în anii 70 și 80, iar În decembrie 2000, președintele României, Emil Constantinescu, i-a acordat Ordinul Național „Steaua României” în grad de „Cavaler”, „dorind a-i răsplăti meritele excepționale pentru realizări artistice și pentru promovarea culturii”. Ultimul album semnat Mihai Stănescu este datat 2014: „De unde îți vin ideile, Mihai Stănescu?”. (foto bzi.ro)

289 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 5 =