Caută
Close this search box.

A murit ziaristul Dan Mucenic

Luni 16 aprilie, puțin înainte de miezul nopții, profesorul Dan Mucenic s-a stins într-o rezervă a Spitalului județean de Urgență Giurgiu, după o grea suferință.

Foto: giurgiupesurse.ro

Dan Mucenic a deținut funcția de director al Bibliotecii Judeţene „I. A. Bassarabescu” Giurgiu.

„Jurnalist cu experienta, profesor care a reusit sa picure dragostea de limba si literatura romana multor generatii de elevi. Scriitor si descoperitor de autori cu potential. Ma mandresc cu faptul ca mi-a marcat debutul literar.
Giurgiuvean prin excelenta. A fost director al muzeului „Teohari Antonescu”. Ultimii ani i-a daruit Bibliotecii Judetene „I.A. Bassarabescu”. De numele sau se leaga colectia de volume „Biblioteca giurgiuveana”, dedicata condeielor din urbea de pe malul Dunarii si revista „Jurnal de literatura”. Initiator al unor evenimente literare de neuitat. S-a luptat si a reusit sa aduca biblioteca judeteana acolo unde ii este locul in comunitate”, mărturisește scriitoarea Anamaria Ionescu pe pagina de facebook a lui Dan Mucenic.

„Am traversat cărţi şi destine livreşti. Am vieţuit cu îndărădnicie mai bine de o jumătate de veac. Mi-e dor, adesea, de cel care am fost şi îl aştept, cu încordată speranţă, pe cel care voi fi. Pot, încă, să iubesc. Şi încă pot dovedi asta celei şi celor care se îndreaptă spre această iubire. Calmă ca un asfinţit. Ca o aşezare-a serii peste lucruri.

Ştiu bine că a trecut de zenit ceasul timpului meu. Sesizez că adâncimea e mai presus de revelaţie. Că amănuntele de fiecare zi se estompează atunci când e rostuit întregul. O importantă parte a mea e-n disoluţie, alta se hrăneşte încă din himere.

Scriu din dor de supravieţuire prin cuvânt. Mă năvăleşte nebunia întoarcerii în mine. Cred că mai am destule de scos la iveală. Mă simt încălecat de vorbe şi idei. Sau mă simt carte-ntr-o bibliotecă păstrată fără ştire de-aun orb nebun.” Dan Mucenic, Supraviețuirea prin cuvânt

Un răspuns

  1. Multumesc,Dan,pentru ca ai fost in viata mea,iar viata mea cu tine a fost minunata, atat cat a fost sa fie…Drum bun spre stele,dragul meu!…Tina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri