Caută
Close this search box.

După ce a omorât zece oameni, atacatorul din Toronto i-a spus poliţistului: Împuşcă-mă în cap

Alek Minassian, autorul atacului de la Toronto, cel care, la volanului unei camionete, a intrat în mulţime la Toronto, ucigând zece oameni şi a rănind alte 15, a cerut poliţiştilor care l-au capturat să-l împuşte în cap.

Minassian este tânăr programator de 25 de ani, originar din Richmond Hill, o localitate de la periferia de nord a oraşului Toronto din Canada.

Motivele atacului nu sunt încă cunoscute. Pista teroristă a fost abandonată, însă doar pentru moment.

În momentul arestării, atacatorul a cerut poliţiei să-l împuşte.

Împuşcă-mă în cap„, i-a cerut Alek Minassian (foto) poliţistului care l-a arestat. Dar agentul nu-l împuşcă, ci îl arestează.

Este posibil ca atacatorul să aibă probleme psihice. El nu a opus rezistenţă în momentul reţinerii.

Poliţia din Toronto a făcut, de asemenea, un apel către populaţie pentru a încerca să afle mai multe informaţii despre tânărul de 25 de ani şi să înţeleagă ceea ce l-a determinat să comită crima atroce.

Camioneta morţii

Luni, o camionetă a intrat nebuneşte pe trotuar, ieşind cu peste 100 de kilometri la oră de pe carosabil şi lovind mortal trecătorii, au declarat martorii îngroziţi. Camioneta albă a parcurs o distanţă mare pe trotuar, omorând şi rănind trecătorii care nu au izbutit să se ferească.

La un moment dat, şoferul ucigaş a revenit pe carosabil şi a încercat să fugă de la locul crimei. Incidentul a avut loc în metropola canadiană Toronto, la ora locală 13.27, 20.27 — ora României, iar locul ales a fost una dintre cele mai aglomerate zone din oraş, intersecţia străzilor Yonge cu Finch.

Criminalul e un IT-ist ale cărui aplicaţii se găsesc pe Google Play. Conform datelor de pe LinkedIn, Minassian este student la Seneca College din Richmond Hill, Ontario, Canada. Lucrează în domeniul IT, fiind dezvoltator de aplicaţii. Ca o sinistră ironie, atentatorul este chiar autorul unei foarte cunoscute aplicaţii menite să uşureze căutarea de locuri libere de parcare — „Toronto Green Parking Advisor”, un free disponibil pe Google Play, scrie Adevărul.

Parcursul criminal al dubei prin mulţimea de trecători îngroziţi a fost de peste de peste un kilometru şi jumătate. „Lovea tot ce întâlnea în cale”, a declarat o martoră îngrozită.

Ce spun martorii

Martorii au povestit că şoferul părea că încearcă să lovească cât mai mulţi oameni:

“Avea viteză şi nu părea să fi pierdut controlul asupra volanului. Nu merge haotic, ci drept. Apoi a reuşit să ia curba perfect.”

“Am văzut maşina cum a urcat pe trotuar. Toată lumea striga: «Opreşte maşina!» Dar şoferul nu a oprit. A mers mai departe. Am văzut că unii dintre cei loviţi nu mai mişcau deloc.”

“Un bărbat traversa intersecţia pe jos. A intrat în el, apoi a mers în faţă, a urcat pe trotuar, a lovit alţi oameni, şi a condus mai departe.”

Premierul şi-a exprimat compasiunea pentru victime

Tragicul incident a avut loc în timp ce în metropola canadiană se desfăşoară o reuniune importantă a Grupului ţărilor puternic industrializate, G7, la care s-au adoptat decizii în legătură cu situaţia internaţională, inclusive cu cea din Siria.

Justin Trudeau, premierul Canadei, şi-a exprimat compasiunea pentru victimele atentatului de la Toronto. „Va trebui să aflăm mai multe detalii, vom comunica informaţii suplimentare în orele următoare”, a declarat premierul canadian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri