Caută
Close this search box.

Actorul care l-a jucat pe Iisus din Nazareth se destăinuie. Scenele care îl bântuie şi acum

În 1977, actorul britanic Robert Powell a uimit prin interpretarea sa a rolului lui Iisus din Nazareth în capodopera omonimă a regizorului italian Franco Zeffirelli.

Seria de patru filme a fost urmărită de milioane de telespectatori din întreaga lume, bucurându-se și astăzi de aceeași popularitate.

Patruzeci de ani mai târziu, Robert Powell continuă să fie recunoscut pentru magistrala interpretare a celui mai important personaj din istoria creștinătății. Actorul a declarat, într-un interviu pentru History Channel, că rolul a fost unul solicitant și chiar traumatizant.

Într-un nou proiect cinematografic realizat de Smithsonian Channel, Robert Powell încearcă, într-o serie în patru părți, să descopere adevărul din spatele legendei lui Iisus.

“E foarte diferit să revin la povestea lui Iisus din această perspectivă. Acesta a fost unul dintre motivele pentru care am vrut să fac seria inițială, cu patruzeci de ani în urmă. Asta îmi și doresc, în noua serie, să arătăm natură divină a lui Hristos alături de natură sa umană.

Ca actor, interpretezi rolul în mod subiectiv, însă acum vreau să-l descopăr pe adevăratul Iisus, în mod obiectiv. Să joci un personaj atât de important este extrem de solicitant, însă am descoperit o abordare diferite care îmi permite să mă apropii de Mântuitor.”

La început, Powell, care avea 33 de ani când l-a jucat pe Iisus, a vrut să îi dea o latură umană personajului sau, dar a ajuns la concluzia: cu cât îl face mai uman, cu atât îi fură din divinitate. Powell a fost cu totul fascinat de rolul său, pe care a vrut să-l joace în aşa fel încât fiecare individ să fie atins într-un fel sau altul de el. Acesta a rămas impresionat total de o scenă care-l bântuie şi acum, cea în care se afla pe cruce.

“Eram doar eu şi echipa de filmare, alături de ceilalţi actori, erau toţi emoţionaţi şi plângeau, iar eu îmi auzeam vocea ca un ecou printre acei munţi. Cred că acea scenă este cel mai bine scrisă din istorie”. Actorul a mai adăugat că popularitatea neștirbită a lui Iisus Hristos constă în faptul că este un personaj universal, care poate lua atâtea forme și interpretări câți credincioși există.

“Cred că rolul și filmul au avut o asemenea influență asupra acestui aspect deoarece am reușit să ajungem la o audiență atât de mare și pentru că am fost atât de nespecifici în abordarea noastră față de personajul biblic”.

Mini-seria “Jesus of Nazareth” de 6 ore şi jumătate a devenit o bijuterie a cinematografiei: “Cred că farmecul acestui film consta în faptul că nu ne adresăm unui public limitat, am încercat să oferim o imagine pentru toate culturile şi publicurile. Am rămas impresionat de cele 10.000 de scrisori în care fanii îmi scriau ”.

Dar nu toţi au fost mulţumiţi de el. Dennis Potter, scenarist de piese de teatru, l-a descris pe Powell ca fiind “constipat”. “Acesta este cuvântul pe care nu am să-l uit şi îl voi lua cu mine în mormânt. Pentru asta, n-am să-l uit niciodată pe Potter” a fost reacţia lui Powell.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri