Caută
Close this search box.

Ambasadorul Rusiei la Londra a solicitat o întrevedere cu şeful Foreign Office

ambasadorul Rusiei

Ambasadorul Rusiei la Londra, Aleksandr Iakovenko, a solicitat o întrevedere cu ministrul de externe britanic, Boris Johnson. Aceasta pentru a discuta despre ancheta referitoare la otrăvirea unui fost spion rus şi a fiicei sale. Totul – pe teritoriul Marii Britanii, informează agenţiile internaţionale de presă, conform Agerpres.

Sperăm într-un răspuns constructiv dinspre partea britanică şi avem încredere că o astfel de întâlnire va avea loc în viitorul apropiat.

, a relatat RIA – preluată de Reuters – citând declaraţiile unui purtător de cuvânt al Ambasadei Rusiei la Londra.

Rusia va evalua nivelul de ostilitate al Occidentului (Cazul Skripal)

Ambasadorul Rusiei, nemulţumit de starea contactelor cu Foreign Office

Din nefericire, starea actuală a contactelor Foreign Office cu ambasada este complet nesatisfăcătoare. Credem că a sosit momentul său organizăm o întrevedere între ambasadorul Aleksandr Iakovenko şi ministrul afacerilor externe Boris Johnson.

Aceasta pentru a discuta despre ansamblul chestiunilor bilaterale. Precum şi despre ancheta referitoare la incidentul de la Salisbury.

, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al ambasadei ruse.

Notă personală către Boris Johnson

Ambasadorul Rusiei a trimis o notă personală ministrului afacerilor externe, a mai spus oficialul rus. Acesta şi-a exprimat speranţa că partea britanică „se va angaja într-o manieră constructivă şi că o astfel de reuniune va fi organizată curând”.

Ministerul de Externe britanic a confirmat primirea unei astfel de solicitări. „Îi vom răspunde la momentul potrivit”, a declarat o purtătoare de cuvânt a ministerului, potrivit Reuters.

Relaţiile dintre Rusia şi Marea Britanie sunt extrem de tensionate după otrăvirea, la 4 martie, a fostului agent dublu rus Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia la Salisbury, în sud-vestul Angliei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri