O amplă operațiune anti-ISIS s-a desfăşurat și în România, în urma căreia mai multe materiale digitale de propagandă teroristă au fost confiscate.

Potrivit Europol, operaţiunea din ţara noastră a făcut parte dintr-o misiune specială internaţională menită să anihileze instrumentele de propagandă ale grupării teroriste Stat Islamic.

Au fost confiscate servere în Olanda, Canada şi Statele Unite şi materiale digitale în România, Bulgaria, Franţa, Belgia şi Marea Britanie.

În urma operaţiunii, membrii organizaţiei Stat Islamic ar putea fi identificaţi mai uşor. Peste 1.000 de militanţi din statele membre ale Uniunii Europene luptă pentru organizaţia teroristă Stat Islamic, iar 800 dintre aceştia provin din Balcani.

Potrivit Europol, a fost vorba despre o ofensivă a poliţiei la nivel internaţional „fără precedent”, care a permis paralizarea principalelor organe de propagandă online ale grupării Statul Islamic, scrie agenția France-Presse, citată de News.ro.

„Am dat o mare lovitură capacităţilor Statului Islamic de a-şi răspândi propaganda online şi de a radicaliza tinerii din Europa”, a declarat Rob Wainwright, directorul agenţiei europene specializate în lupta împotriva criminalităţii.

74 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 9 =