Victimele accidentului petrecut în judeţul Neamţ au lucrat fără forme legale ca zilieri, la plantarea de puieţi într-o pădure din zona localităţii arădene Petriş.

Potrivit News.ro, inspectorii de muncă, care au mers în control, au găsit și alte persoane care lucrau ilegal, astfel că se face o anchetă la firma care îi plătea, din judeţul Alba.

Şefa Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Arad, Ecaterina Isac, a declarat că o echipă de control s-a deplasat în localitatea Petriş, unde au muncit ca zilieri victimele accidentului din Neamţ.

”În urma primelor cercetări, s-a constatta că în jur de 20 de persoane lucrau fără forme legale la o firmă de exploatări forestiere şi lucrări agricole. Muncitorii, între care victimele accidentului, lucrau cu ziua la plantarea de puieţi într-o pădure”, a declarat sursa citată.

Accidentul s-a produs miercuri noapte, în jurul orei 01.00, după ce autoutilitara în care se aflau cei zece oameni şi care circula pe DN 15, pe Podul de la Vaduri, de la Alba Iulia spre comuna Săvineşti, judeţul Neamţ, a căzut de pe pod în canalul de aducţiune. Primele cercetări arată că şoferul, un bărbat de 25 de ani, din Săvineşti, a pierdut controlul volanului în localitatea Vaduri, înainte de podul care traversează canalul râului Bistriţa, iar maşina a pătruns pe sensul opus, a părăsit partea carosabilă şi a căzut în albia râului.

După scoaterea autoutilitarei din apă, au fost identificate în interior şapte persoane decedate – bărbaţi cu vârste cuprinse între 17 şi 45 de ani, din Săvineşti, Podoleni, Făurei, Bârgăoani şi Deleni, judeţul Iaşi, ulterior fiind găsite şi celelate două persoane, decedate.

Un singur tânăr dintre cele zece persoane aflate în autoutilitară a reuşit să se salveze, acesta fiind pasager pe locul dreapta-faţă.

44 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 4 =