Unul din cei mai valoroși portari din istoria fotbalului italian și mondial, Gianluigi Buffon (40 de ani), campion mondial în 2006, l-a criticat foarte aspru pe arbitrul Michael Oliver (Marea Britanie), care a dictat un penalty pentru echipa gazdă în finalul meciului dintre Real Madrid şi Juventus Torino, miercuri seara, pe stadionul ”Santiago Bernabeu”, în sferturile Ligii Campionilor. Buffon a declarat, pur și simplu, că arbitrul englez are ”un sac de gunoi în loc de inimă”.

”Acest arbitru nu are inimă. El ar un sac de gunoi în loc de inimă. Dacă nu ai personalitate şi curaj, mergi în tribune pentru a urmări meciul cu femeia ta şi cu un Sprite”, a afirmat, pentru canalul italian Mediaset Premium, portarul eliminat de Oliver pentru proteste după dictarea penalty-ului care a adus calificarea madrilenilor în semifinalele Ligii Campionilor, în detrimentul celor de Juve.

Abordat și de canalul BeIn Sports Buffon a declarat că ”foarte probabil” a disputat ultimul său meci în Liga Campionilor, miercuri seara, la Madrid.

”E nevoie de o anumită sensibilitate pentru a înţelege importanţa unor momente pe teren. Dacă nu avem această sensibilitate, nu suntem demni să fim pe teren. La momentul acela, el (arbitrul) trebuia să fie în tribună cu părinţii săi, cu o pungă de chips-uri şi o cola. Nu poţi face lucrurile astfel”, a tunat Buffon.

Desfășurarea ostilităților a fost de-a dreptul dramatică, demnă de un film de suspense. După ce Real, campioana en titre a Europei, a dat un recital de fotbal la Torino, învingând  cu 3-0 grație unui Ronaldo fantastic, Juventus a reuşit să conducă şi ea la Madrid tot cu 3-0, fapt aproape fără precedent la un astfel de nivel. Apoi, într-un moment când meciul se îndrepta spre prelungiri (min. 90+3), la scorul general 3-3, arbitrul a acordat penalty pentru gazde la un duel aparent normal între Lucas Vazquez şi Mehdi Benatia. Același  Ronaldo a transformat lovitura de pedeapsă (90+8), în poarta unui Szczesny intrat în locul eliminatului Buffon, dar părând că a aterizat din altă lume.

”Arbitrul a fluierat un fault pe care el singur l-a văzut”, a concluzionat Buffon pentru BeIn Sports. ”Sunt foarte mândru să am coechipieri ca aceştia. Eram într-o situaţie imposibilă şi am reuşti să realizăm ceva cu adevărat incredibil”, a mai spus, pe bună dreptate, Buffon. (foto goal.com)

146 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here