Caută
Close this search box.

O asociaţie a elevilor doreşte ca Dăncilă să-şi ceară scuze: Promovează atitudini care aduc aminte de vremuri apuse

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) condamnă declarațiile premierului Viorica Dăncilă, care a spus: “Nu suntem la şcoală ca să vină domnul profesor şi să ia elevii de urechi”, atunci când s-a referit la disputa cu preşedintele Iohannis, pentru că, spun elevii, ”promovează public atitudini care ne aduc aminte de vremurile de mult apuse”.

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) condamnă declarațiile făcute seara trecută la un post național de televiziune de către doamna prim-ministru a României Viorica Dăncilă – “Nu suntem la şcoală ca să vină domnul profesor şi să ia elevii de urechi”, scrie pe pagina de Facebook a Asociaţiei.

Considerăm extrem de grav faptul că în anul 2018 șeful guvernului promovează public atitudini care ne aduc aminte de vremurile de mult apuse. Conform art. 6, alin. (2) din Statutul Elevului “Elevii au dreptul la respectarea imaginii, demnității și personalității proprii.”, fapt ce interzice din start orice comportament care poate aduce atingere integrității fizice sau psihice a elevilor, mai ales din partea profesorilor, persoane care ar trebui să le deschidă perspectivele, să îi determine să îndrăznească, să își asume riscuri. Or, acestea nu se pot cultiva prin instituirea unei culturi a fricii. Suntem de părere că respectul este ceva ce se capătă prin fapte, nu prin impunere.

Îi solicităm doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă să le ceară public scuze elevilor din România. Atâta timp cât persoanele de la conducerea țării fac afirmații de genul acesta, considerându-le normalități, nu ne putem aștepta la o schimbare a paradigmei în educație, cu atât mai puțin la o adaptare a sistemului de învățământ, alături de mentalitățile care îl constituie, la cerințele și așteptările secolului al XXI-lea, arată AEC

#AEC

2 răspunsuri

  1. Unde dai si unde crapa! Desi in spatele acestei idei si cereri mai degraba sta un adult cu agenda, totusi, au dreptate, docila a dat semnalul la anarhie generala si la lumina zilei, anarhie care oricum domneste in Romania, dar macar -cat de cat- mascata si controlata de cineva(statl paralel, sa zicem, stat care -inca odata- este compus din personaje din toata gama politica a tarii)

  2. viorica dancila zice ca s-a simtit jignita, bla, bla, cea ce poate fi adevarat, insa asta este doar un sentiment(subiectiv), adevaratii profesionali, isi respecta cuvantul- SI ASTA IN PRIMUL RAND- ea trebuia sa mearga la intalnirea oficiala, si imedit sa-i fi spus lui iohanis cateva de sa-i mearga fulgii, sa se rasuceasca pe calcaie si sa plece, trantind usa dupa ea…Ea a ales varianta cea mai proasta, inclusiv din punct de vedere legal…Mai mult, se pare ca UE ar putea sterpezi Romania de cateva miliarde de euro, pentru ca asa este contractul, iar aceasta mutare(cu Ierusalimul), la zi, nu este agreata de UE…Si aceasta chiar daca vizitele lui Macron si Merkel , la Washington, au mai aplatizat dilema, totusi actiunea dragnea-dancila era in curs de derulare, asa ca UE tot poate da o sanctiune, chiar daca ei o sa-si mai schimbe gandurile, dupa intalnirea cu Trump…Deci dancila -si nu dragnea- este cea care va scoate castanele din foc, iar daca ioanis chiar nu este atat de mameluc( pe cat a dovedit pana acum) trebuie sa o suspende si chiar sa o actioneze in judecata, pentru cateva chestii, legate de juramntul ei, depus la investire…Daca chiar are un dram de mine, femeiusca asta plina de ifose, si-ar da demisia pana nu apar hingerii…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri