Caută
Close this search box.

Bătuți măr chiar de suporterii lor

Duminică s-a disputat marele derby al Croației, în care reputata grupare Hajduk Split a pierdut cu 1-2, chiar la Split, în fața eternilor rivali de la Dinamo Zagreb, meci care le-a ”oferit” și titlul celor de la Dinamo. Evident că înfrângerea suferită nu a rămas fără urmări la Split și i-a făcut pe fanaticii suporteri ai lui Hajduk să nu mai gândească limpede.

Luni, cinci jucători de la Split, Said, Barry, Gentsoglou, Futács și Memolla, au ieșit în oraș . Din fericire pentru el, fostul dinamovist Steliano Filip nu era cu ei. Nici nu evoluase în week-end, antrenorul Kopici lăsându-l pe bancă. După-amiază, în jurul orei 14:00, dezvăluie cotidianul Slobodna Dalmacija, în plin centrul orașului, cei cinci au trecut pe lângă cartierul general al Torcidei, facțiunea extremistă a galeriei alb-albastre, recunoscută pentru temperamentul și violența membrilor ei.

Câțiva ultrași erau chiar acolo. Când i-au văzut, s-au apropiat amenințător. Au urlat la italo-ghanezul Said, înjurându-l și reproșându-i jocul slab. Colegii au vrut să-i liniștească pe fani, dar ungurul Márkó Futács a ajuns la pământ într-o clipă, lovit în cap cu piciorul. Nici nu avusese timp să se ferească. Ochelarii i s-au spart, dar, din fericire, cioburile nu i-au afectat ochii.

Fără a avea nicio șansă într-o confruntare directă, jucătorii s-au retras imediat. Șefii clubului au aflat, denunțând agresiunea: „Cerem poliției să identifice autorii atacului. Ceea ce s-a întâmplat e inacceptabil”. Poliția din Split a deschis o anchetă. (foto: commons.wikimedia.org)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri