Caută
Close this search box.

Brazilia: Apel respins de un tribunal contra lui Luiz Inacio Lula da Silva

brazilia

Un tribunal din Brazilia a respins miercuri un nou apel al fostului preşedinte Luiz Inacio Lula da Silva. Acesta a fost închis de la 7 aprilie. Participarea sa la alegerile prezidenţiale pare tot mai puţin probabilă, relatează AFP, informează Agerpres.

Condamnare la nivel înalt: fostul președinte a primit 9 ani și jumătate închisoare pentru corupție

Tribunalul de apel din Porto Alegre (sud) a anunţat într-un mesaj pe Twitter că a respins în unanimitate un recurs tehnic depus de Lula, care execută o pedeapsă de 12 ani şi o lună de închisoare la Curitiba, în sudul ţării, pentru corupţie şi spălare de bani.

Apelul de la curtea de justiţie din Brazilia este al treilea

Apelul examinat miercuri a fost al treilea înaintat de Lula în faţa acestui tribunal şi ultimul posibil în a doua instanţă. Avocaţii lui Lula se pot adresa pe viitor unor curţi superioare.

Lula, în vârstă de 72 de ani, este acuzat că ar fi primit un apartament de lux într-o staţiune din sudul ţării din partea unei companii de construcţii în schimbul unor favoruri în obţinerea de contracte publice pe lângă compania naţională a petrolului Petrobras.

Favorit pentru alegerile prezidenţiale programate în octombrie în Brazilia, Lula neagă vehement orice vină şi denunţă un complot din partea ”elitelor” şi a media vizând să-l împiedice să candideze pentru un al treilea mandat.

Corupţie

Preşedinte între 2003 şi 2010 al celei mai mari ţări din America Latină, el se confruntă însă cu alte proceduri judiciare, în principal pentru corupţie.

Lula are termen până la 15 august pentru a-şi înregistra candidatura în numele Partidului Muncitorilor (stânga) pe care l-a înfiinţat. Ulterior, Tribunalul Superior Electoral va fi cel care va decide, până la 17 septembrie, dacă îi validează candidatura, mai scrie AFP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri