Comentatorul sportiv Doug Adler se consideră victima scandalului de anul trecut de la Australian Open, atunci când, fiind angajatul ESPN, ar fi numit-o ”gorilă” pe Venus Williams, în direct.

După ce s-a apărat, explicând că nu a spus ”gorilă”, ci ”gherilă”, acesta a anunțat că nu își mai poate găsi un loc de muncă după acest incident. Acum, cele două părți au ajuns la tribunal.

”Cei de la ESPN m-au omorât. M-au făcut imposibil de angajat. Mi-au sfârșit cariera, mi-au ucis reputația. Ce altceva aș putea să mai fac. Nu am făcut nimic greșit”, se apără acum Adler.

Avocatul lui Adler: Utilizarea unei ”tactici de gherilă” în tenis este o noţiune folosită frecvent

Avocatul lui Adler, David Ring, susţinea cu un an în urmă că acea remarcă a trecut neobservată până când a fost evocată pe o reţea de socializare: ”Atunci cumva, pe Twitter, cineva a spus că el a făcut-o gorilă pe Venus.

ESPN l-a concediat a doua zi pentru ceva ce n-a spus. Doug Alder şi-a pierdut serviciul şi reputaţia. Când ESPN l-a concediat a devenit brusc tipul dat afară pentru o remarcă rasistă pe care nu a făcut-o niciodată”.

David Ring susţine, potrivit digisport.ro, că utilizarea unei ”tactici de gherilă” în tenis este o noţiune folosită frecvent pentru a descrie un stil agresiv de joc, iar ESPN a cedat presiunii mediatice şi a crezut în mod eronat că Adler a utilizat cuvântul gorilă pentru a o descrie pe Venus Williams.

Adler, un fost jucător de tenis până în timpul facultăţii, înainte de a se dedica televiziunii, a depus plângerea la acel moment la un tribunal din Los Angeles.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 7 =