miercuri, septembrie 26, 2018
SlideShow
Acasă Externe Cine s-a trezit cu 28 mld. euro în cont? Banii au fost...

Cine s-a trezit cu 28 mld. euro în cont? Banii au fost transferaţi din greşeală

0
Cea mai mare bancă comercială din Germania, a recunoscut vineri că a transferat din greşeală 28 de miliarde de euro în cursul unei operaţii de rutină, o sumă mai mare decât întreaga sa valoare de piaţă, transmite AFP.
Greşeala a avut loc în data de 16 martie anul curent, când Deutsche Bank a efectuat un transfer către un cont aparţinând Eurex, casa de clearing a Deutsche Boerse, a precizat un purtător de cuvânt al băncii.
Operaţiunea trebuia să implice transferul unei sume mult mai mici, a cărei valoare exactă nu a fost dezvăluită, iar Deutsche Bank a subliniat că eroarea a fost rapid identificată, fără a provoca pagube financiare.
Erorile contabile sunt frecvente, dar suma implicată în acest transfer greşit este una neobişnuită, depăşind chiar capitalizarea de piaţă a Deutsche Bank, care în prezent se situează la aproximativ 24 miliarde de euro.
Acest incident, care a avut loc la scurt timp înainte ca John Cryan să fie înlăturat din postul de director general, ridică noi semne de întrebare cu privire la procedurile de gestionare şi control ale riscurilor, într-o perioadă în care băncile se confruntă cu o supervizare crescută din partea organismelor de reglementare.
În plus, eroarea este jenantă pentru Deutsche Bank, într-un moment în care cea mai mare bancă germană trece printr-o schimbare de lider după cel de al treilea an consecutiv încheiat cu pierderi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 9 =