Caută
Close this search box.

CNCD a sancţionat Times New Roman cu 16 mii de lei pentru un pamflet despre iubita lui Dragnea

irina

Un articol despre iubita lui Dragnea a inflamat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Consiliul anunţă că a amendat cu 5.000 de lei societatea care administrează publicația umoristică Times New Roman, cu 5.000 lei pe autorul articolului despre iubita lui Dragnea, cu 3.000 lei pe editorul şef şi tot cu 3.000 lei pe administratorul Infant Media SRL.

Pamfletul făcea referire la, Irina Alexandra Tănase, iubita lui Liviu Dragnea, liderul PSD, prezentă în martie la Congresul extraordinar al PSD în primul rând al Sălii Palatului, alături de premierul Viorica Dăncilă şi de Gabriela Firea, primarul Capitalei.

Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a întrunit miercuri, 25.04.2018, în şedinţă de soluţionare a petiţiilor.

Csaba Asztalos, preşedintele CNCD, a declarat, conform Adevărul, că, în opinia CNCD-ului, articolul cu pricina este „mai mult decât sexist. Cred că oricine va citi textul va înţelege de ce am dat acest verdict. Sunt cinci femei care au sesizat CNCD-ul cu privire la conţinutul acelui articol. Acestea au acţionat în instanţă atât publicaţia cât şi autorul“, a afirmat şeful CNCD.

Poziţia CNCD

...Articolul postat pe pagina de internet www.timesnewroman.ro, din data de 12.03.2018, cu titlul “Curva lui Dragnea, asaltată de PSD-iști, …’’, prin care se creează o atmosferă ostilă, degradantă, umilitoare la adresa femeilor membre PSD reprezintă discriminare și încalcă dreptul la demnitate al acestora conform art. 2, alin.1. și art 15. din O.G. 137/2000, republicată;

S-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de 5.000 lei pentru Infant Media SRL, care administrează publicația, 5.000 lei pentru autorul articolului, 3.000 lei pentru editorul șef și 3.000 lei pentru administratorul Infant Media SRL și obligația de a publica pe www.timesnewroman.ro un rezumat al hotărârii în speță (pentru o perioadă de 30 de zile) precum și în două cotidiene naționale.

Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi a celor prezenți (8), cu excepția amenzii privind administratorul societății comerciale (două voturi împotrivă), se arată în comunicatul CNCD.

„Un servilism ieșit din comun”

Alex Dona, managing partner la Times News Roman, consideră că sancționarea publicației umoristice de către Consiliul pentru Combaterea Discriminării, pentru articolul “Curva lui Dragnea, asaltată de PSD-iști”, „mai rapid decat a făcut-o vreodată și cu o proporție covârșitoare de voturi”, arată „un servilism ieșit din comun”.

”CNCD s-a pronunțat în cazul intentat nouă de către cele 5 doamne ale PSD-ului. A facut-o mai rapid decat a făcut-o vreodată și cu o proporție covârșitoare de voturi arătând un servilism ieșit din comun. Mai mult, eu am fost amendat si pe firma și pe persoană fizică. Nu rămâne așa, asta pot să o garantez”, a scris Alex Dona, pe pagina sa de Facebook.

Irina Tănase, Viorica Dăncilă, Gabriela Firea, Carmen Dan si Olguța Vasilescu au depus la Tribunalul Bucuresti, Secţia a-III-a Civilă, pe 30.03.2018, o ”actiune in raspundere delictuala” impotriva firmei Infant Media SRL, a administratorului acesteia, Dona Alexandru Lucian, a lui Ovidiu Eftimie si Petrar Călin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri