Caută
Close this search box.

Concert-spectacol Edvin Marton

Vineri, 20 Aprilie 2018, pe scena Salii Palatului va concerta unul dintre tinerii virtuosi violonisti ai lumii: EDVIN MARTON.

Nascut in 1974 in Ucraina cu radacini ungare, tanarul Edvin a invatat vioara de la parintii sai si a fost admis la doar 8 ani la prestigioasa Scoala Centrala Ceaikovski din Moscova unde a studiat cu Leo Lundstrem. La doar 12 ani deja concerta cu Moscow Symphony Orchestra  si la 17 ani este student la Academia de Muzica din Budapesta. Castiga numeroase concursuri internationale si din 1993 este ales „tanarul solist” pentru National Philharmonic Concert Agency in Ungaria. Concerteaza pe renumite scene europene – Austria, Germania, Italia, Elvetia si bursa de studii castigata la renumita scoala americana Juilliard School inseamna o etapa cu o puternica influenta in stilul sau muzical si concertistic  – mixarea intre clasic si prelucrari cu DJ, rock, punk,pop.

În 2008, Marton a câştigat premiul cel mare Eurovision, un premiu MTV şi un trofeu Emmy pentru „Cea mai bună compoziţie muzicală a anului”.

Valoarea sa muzicala este dublata si de valoarea instrumentului folosit, o vioara Stradivarius estimata la 7 milioane dolari , lucrata de celebrul Antonio Stradivari in 1966.

In concertul de la Bucuresti, Marton va fi acompaniat de Orchestra Metropolitana Bucuresti dirijata de Daniel Jinga si cu siguranta, seara va fi magnifica sub acordurile, sarmul si sensibilitatea virtuosului violonist.

 

 

 

Education

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri