Caută
Close this search box.

Consiliul Concurenţei analizează preluarea Betty Ice de către Unilever

consiliul concurenţei

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Unilever South Central Europe SA preia compania Betty Ice SRL, se arată într-un comunicat al instituţiei, remis, duminică, Agerpres.

Consiliul Concurenței verifică prețul uraniului livrat către Nuclearelectrica

Unilever îşi desfăşoară activitatea în industria bunurilor de consum, furnizând bunuri din toate segmentele de produse alimentare, produse pentru casă şi produse de îngrijire personală.

Betty Ice are ca principale activităţi producţia şi distribuţia de îngheţată industrială, respectiv distribuţia de produse alimentare congelate (fructe, legume, carne etc.).

Consiliul Concurenţei evaluează concentrarea economică

Consiliul Concurenţei va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege, se arată în comunicat.

Autoritatea de Concurenţă este interesată în obţinerea de observaţii şi puncte de vedere de la companiile terţe, referitor la modul în care concentrarea economica ce urmează a se realiza afectează sau poate afecta concurenţa pe piaţă.

Grupul anglo-olandez Unilever a achiziţionat în ianuarie Betty Ice, cel mai mare producător de îngheţată din România, valoarea tranzacţiei nefiind dată publicităţii.

Unilever este prezent în 100 de ţări

Unilever (producătorul săpunurilor Dove, al ceaiurilor Lipton şi îngheţatei Magnum) este prezent în peste 100 de ţări, are 163.000 de angajaţi, iar pe piaţa românească activează din anul 1995.

Unilever South Central Europe coordonează din Bucureşti operaţiunile în şapte ţări din zonă: România, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Albania, Macedonia şi Republica Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri