Rujeola a făcut al 50-lea deces printre români, ultima victimă fiind un copil de 4 ani, vaccinat.

Prof. Dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie a explicat de ce copilașul și-a pierdut viața din cauza bolii. „Cel de-al 50 lea deces din cauza rujeolei este un copil de patru ani. Din antecedentele lui rezultă că a fost vaccinat împotriva rujeolei, însă era un copil cu numeroase comorbidităţi, adică şi cu alte afecţiuni care afectau inclusiv calitatea răspunsului imun”, a declarat Rafila, citat de Evenimentul Zilei.

Rezultatele testelor iniţiale făcute micuțului au fost negative în ceea ce priveşte rujeola, însă, după repetarea lor, s-a stabilit acest diagnostic.

„Primele teste făcute acestui copil au fost negative în ceea ce priveşte rujeola, ulterior, s-a stabilit, după repetare, diagnosticul de rujeolă, cel puţin asta am înţeles de la Centrul de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. Deci, era vorba de o persoană cu comorbidităţi, probabil cu o imperfecţiune a răspunsului imun care s-a manifestat atât în cazul bolii şi, probabil, şi în cazul vaccinării. Chiar dacă a fost vaccinat nu a obţinut titlul de anticorpi protectori, adică un nivel de anticorpi care să-l protejeze împotriva îmbolnăvirii”, a explicat Rafila.

Microbiologul a spus că, din nefericire, există cazuri în care în organismul uman, după vaccinare, nu se declanșează răspunsul imun dorit. Aceste cazuri sunt rare.

41 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 2 =