Caută
Close this search box.

Corupţia Ucide va proiecta #Rezist pe Muzeul de Artă (Palatul Regal)

Corupţia Ucide

În semn de solidaritate cu activistul civic Cristian Mihai Dide, ONG-ul Corupţia Ucide va proiecta pe Muzeul de Art (latura dinspre Atheneul Român a Palatului Regal), sloganul #Rezist. Acum două zile, Dide a fost reţinut încătuşat de Poliţie, care i-a aplicat o amendă de 26.000 de euro.

Scandal la Spotlight, cu poliție și injurii. Mesajul #rezist a apărut pe clădirea Muzeului de Artă

Cristian Mihai Dide, un tânăr din București care a participat de-a lungul timpului la mai multe proteste îndreptate împotriva guvernelor PSD-ALDE și împotriva primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, a fost încătușat, arestat și dus la secția de poliție deoarece a proiectat mesajul #REZIST pe Muzeul de Artă și pe Monumentul Revoluției din centrul Bucureștiului în timpul festivalului luminii „Spotlight”, organizat de Primăria Capitalei.

, aminteşte Corupţia Ucide.

Corupţia Ucide: Răspundem duminică!

„Drept raspuns, Duminica, ora 21:30, ne strangem in fata Muzeului de Arta, unde proiectam mesaje. Vino cu un laser verde, rosu, sau cu o lanterna. #lumineazăorașul”, anunţă ONG-ul.

„Daca nu ai laser, vino oricum, proiectam lumina cu led-urile telefoanelor. Este important sa fim sute de persoane care participam si luminam cladirea.”, spun organizatorii, apoi citează din Constituţie:

Art. 30 – Libertatea de exprimare
(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.
(2) Cenzura de orice fel este interzisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri