Caută
Close this search box.

CSM cere desecretizarea protocoalelor încheiate cu SRI

csm

Consiliul Superior al Magistraturii vrea ca toate protocoalele încheiate de instituţii din sistemul judiciar cu servicii secrete să fie făcute publice. CSM vrea și detalii despre cum a fost aplicat protocolul încheiat de SRI cu Parchetul General, sigurul care a fost făcut public până acum. Consiliul ar dori să afle și care au fost rezultatele aplicării acestui protocol.

Tarcea cere discuţii în CSM despre protocoalele cu SRI, case conspirative, SIPA…

CSM a decis cu unanimitate de voturi

Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi de membrii CSM, care au participat la şedinţa de astăzi, o şedinţă în care s-a dezbătut, câteva ore bune, subiectul, informează Digi24.

Astăzi am aflat că nu numai parchetele au avut protocol, ci şi Inspecţia Judiciară și Curtea Supremă.

Potrivit vicepreședintelui instituţiei, Codruț Olaru, Instanța Supremă, Inspecţia Judiciară şi Ministerul Public au transmis că au încheiat protocoale cu SRI. El a precizat că şi la nivelul CSM a fost încheiat un protocol cu SRI, însă acesta a fost anulat în 2017.

Codruţ Olaru: Şi cu CSM s-a încheiat un protocol

„Am primit corespondenţă cu entităţi din sistemul judiciar după cum urmează: Parchetul de pe lângă ICCJ, ICCJ, IJ, şi la nivelul CSM a fost încheiat un astfel de protocol denunţat în 2017 la iniţiativa tuturor membrilor Consiliului. Toate celelalte entităţi din sistemul judiciar, în perioada 2005-2018 nu au încheiat astfel de protocoale. Tot ce am primit la această dată, nu sunt ataşate protocoalele în forma scrisă. Toată situaţia a vizat doar o corespondenţă minimală”, a declarat Codruţ Olaru.

Olaru a adăugat că protocolale nu au fost ataşate fiindcă sunt clasificate, însă le-a cerut membrilor Consiliului să analizeze protocoalele la nivelul fiecărei instituţii.

„Obiectul punctual al acestor protocale, dat fiind faptul că vorbim despre o corespondenţă clasificată, nu a fost ataşat, astfel că membrilor le adresez rugămintea ca, la nivelul instituţiilor, să analizeze punctual această corespondenţă. Cred că ar trebui să ne menţinem punctul de vedere, să insistăm să primim toate aceste protocoale şi să le discutăm”, a spus Olaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri