Dacian Cioloş a declarat, vineri, la Digi FM, că subiectul mutării ambasadei în Israel este un subiect sensibil la nivel internaţional, care nu vizează doar relaţia României cu Israelul, ci riscă să afecteze poziţionarea ţării noastre în cadrul unor instituţii internaţionale şi poate chiar decredibilizarea României vizavi de anumiţi parteneri.

”Sigur că Guvernul are şi marja lui de libertate în a lua anumite decizii, dar pe aceste subiecte legate de politca externă, subiecte sensibile, în care preşedintele e şi un factor de asigurare a continuităţii, pentru că doamna Dăncilă abia ce a venit premier (…) şi mie mi se pare cel puţin nefiresc şi asta îmi ridică semne de întrebare, de ce nu a fost consultat preşedintele pe acest subiect. Dincolo de aceasta, e un subiect sensibil la nivel internaţional, care nu vizează doar relaţia României cu Israelul, ci riscă să afecteze poziţionarea României în cadrul unor instituţii internaţionale şi poate chiar decredibilizarea României vizavi de anumiţi parteneri, pentru că preşedintele a luat o anumită poziţie – cel care e în măsură să facă lucrul acesta -, iar Guvernul din aceeaşi ţară vine cu altă decizie, cu o decizie luată iar aşa pe apucate şi am impresia pe picior, în secret, fără să fi fost o dezbatere publică pe acest subiect sau fără măcar să fi fost o informare publică legată de intenţia Guvernului de a adopta acest memorandum”, a declarat fostul premier.

Preşedintele României nu a fost informat sau consultat în prealabil în legătură cu mutarea Ambasadei României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, anunţă vineri Administraţia Prezidenţială, care subliniază că această decizie nu are la bază evaluări solide şi cuprinzătoare şi că „un astfel de demers nu se poate face decât în urma unei analize de profunzime, care să ia în considerare toate consecinţele şi implicaţiile politice externe ale acestuia”.

1 COMENTARIU

  1. bietul ciolosvek, nu poate trai daca nu trage cateva limbi, bulibasei de Sibiu…”Decredibilizare”… Aiureli! Aceasta este una din acele probleme care trebuie rezolvata de tara gazda, iar dorinta Izraelului este ca toate ambasadele sa se mute la Ierusalim, desigur pentru a impune recunoasterea faptului ca Ierusalim este capitala istorica a statului Izrael…Sau acum nu mai acceptam Biblia ca si sursa istorica?! cat despr faptul ca bulibasa nu a fost informat, ce mai conteaza, el oricum este roata de rezerva, nici dracu’ nu-l mai baga in seama, pentru ca -pas cu pas, pentru interese meschine si de moment- el insusi s-a lasat despuiat de toate prerogativele oferite de lege…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 3 =