Caută
Close this search box.

Dăncilă nu vede niciun motiv ca să-şi dea demisia şi sugerează că Iohannis ar avea o frustrare

După ce preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia, premierul Viorica Dăncilă a declarat că nu intenţionează să demisioneze.

„Categoric nu. Nu văd niciun motiv să demisionez atâta timp cât am susţinerea coaliţiei de guvernare, atâta timp cât cred că în cele trei luni am avut rezultate bune. Nu văd niciun motiv ca să-mi depun demisia„, a afirmat Dăncilă, la România TV.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat azi ca retrage încrederea premierului Viorica Dăncilă, susţinând că aceasta nu face faţă poziţiei de prim-ministru, cerându-i să demisioneze.

Dăncilă susţine că nu o afectează retragerea încrederii președintelui Iohannis, dar este un gest care va aduce o slăbire a încrederii pe plan extern a României.

„Nu mă afectează retragerea încrederii, dar e un gest și o declarație care nu își aveau locul acum, cred că acest mod de lucru poate duce la ϖ, şi cred că acest lucru nu trebuia făcut. Dincolo de interesele personale, supărări, dincolo de frustrări, trebuie să dăm dovadă de responsabilitate, iar toate ţările trebuie să vadă în România o ţară stabilă în care pot să investească, în care să vină cu încredere şi care să fie un partener de încredere pentru orice stat”.

 

„Sunt trei luni (n.r. – de la învestirea Guvernului Dăncilă) după care pot să trag o concluzie. Doamna Dăncilă nu face faţă poziţiei de prim-ministru al României şi transformă astfel Guvernul într-o vulnerabilitate pentru România. De aceea solicit public demisia doamnei Dăncilă din funcţia de prim-ministru al României”, a spus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri