Premierul Viorica Dăncilă a declarat că „viaţa merge înainte” şi va merge mai departe, după ce preşedintele Iohannis i-a cerut demisia, pentru, spune ea, a „implementa programului de guvernare”.

„Categoric, pentru mine viaţa merge înainte şi duc mai departe implementarea programului de guvernare”, a spus Viorica Dăncilă la RomâniaTV, întrebată despre solicitarea preşedintelui Iohannis de a-şi da demisia.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că Viorica Dăncilă nu face faţă poziţiei de prim-ministru al României şi i-a cerut public demisia, spunând că îi retrage încrederea.

„Doamna Dăncilă nu face față poziției de prim-ministru al Romaniei și transformă guvernul într-o vulnerabilitate pentru România, de aceea solicit public demisia doamnei Dăncilă din funcția de prim-ministru al României”, spunea Iohannis.

„Voi merge mai departe”

Prima reacţie a premierului Dăncilă a fost la 9 ore de la declaraţia lui Iohannis, tot la RTV.

Dăncilă a spus atunci că nu va demisiona pentru că nu are niciun motiv, că s-a simţit jignită de aprecierile preşedintelui Klaus Iohannis şi că va merge mai departe..

„Voi merge mai departe. Preşedintele nu are atribuţii în a demite un prim-ministru”, a afirmat Dăncilă.

Ea a mai susţinut că preşedintelle „dorea să medieze o dispută imaginară între Guvern şi BNR, dar, în acelaşi timp, vrea un război între Guvern şi Administraţia Prezidenţială”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here