Caută
Close this search box.

Daniel Mitulescu şi Emir Kusturica, un proiect comun în Jamaica, Mexic, Ghana și România

Regizorul japonez Kohki Hasei va realiza în această toamnă filmul cu titlul provizoriu – „Peștele beat din lună” avându-i drept producători pe Daniel Mitulescu și Emir Kusturica, cel din urmă în calitate de producător executiv. Kohki Hasei regizează al doilea film după premiatul „Blanka”. Cei trei s-au întâlnit în cadrul acestui proiect care spune patru povești diferite, din patru țări care aparent nu au niciun element comun, mai puțin peștele fantomă, care își face simțită prezența peste tot în lume, producând miracole.

Emir Kusturica este actor, regizor și producător de talie mondială, cunoscut pentru filme precum „Vremea țiganilor”, „Underground”, „Arizona Dream” sau „Pisica albă, pisica neagră”. Kusturica va superviza partea artistică, dar va ajuta și la comercializarea și finanțarea filmului.

Daniel Mitulescu (Metropolis Film) este producător și distribuitor al filmelor de lung metraj „Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii” (2005), regia Cătălin Mitulescu, premiat la Cannes în 2006, „Eu când vreau să fluier, fluier”, regia Florin Șerban, 2010, premiat cu Ursul de Argint la Berlinale 2010 și Premiul Alfred Bauer pentru inovație cinematografică și al filmului „Loverboy”, regia Cătălin Mitulescu, 2011, cu premiera la Cannes, distins la festivalurile de film de la Sarajevo și Stockholm.

„Sicriul-Pește”  sau povestea dintre un băiat din Ghana, Kofi și un DJ local de radio, Yao. „Mireasa Zburătoare” prezintă relatia  de dragoste a unui muzicant român dintr-un sat de romi. „Cântecul Scoicii” ne înfățișează o noapte a unui bătrân muzician jamaican de reggae și a unui băiat somnambul pe care îl găsește. „Hoțul și bebelușul” descrie povestea unui băiat mexican, hoț de buzunare, care asistă la o naștere pe stradă. Finalul filmului reunește în România toate personajele din cele patru „fragmente”.

Producătorul Daniel Mitulescu de la Metropolis Film a declarat că a avut o primă discuție cu Kohki în urmă cu un an, la București, în cadrul Festivalului de Film KINOdiseea, unde a primit marele premiu.

Regizorul Kohki Hasei, al cărui film de debut prezentat la Festivalul de Film de la Veneția a luat două premii, mărturisește că este deosebit de încântat de experiența pe care a avut-o în România, după vizitele făcute aici. „În urma experienței personale de a locui într-o comunitate de romi și de a interacționa cu aceștia – muzica lor fiind unul din genurile mele preferatele – și în urma cercetărilor asemănătoare pe care le-am făcut în Ghana, Jamaica și Mexic, am încercat să aplic scenariului ceea ce am văzut. În filmul meu aș vrea să arăt viețile acelor oameni care nu sunt bogați din punct de vedere material dar trăiesc pozitiv, plini de energie prin muzică și umor”.

Echipa de producție va fi în principal românească, dar vor fi line produceri locali în fiecare din cele trei țări, Ghana, Mexic și Jamaica. Filmările sunt programate să înceapă în toamnă și filmul să fie gata în 2019.

Primele reacții din presa internațională au apărut deja, cel mai titrat site de cinematografie din Japonia, cinefil.tokyo fiind printre primele care au anunțat proiectul „Peștele beat din lună”. – http://cinefil.tokyo/_ct/17150502

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri