Adrian Prisnel, deputatul USR, susţine că premierul Viorica Dăncilă a minţit atunci când a declarat, la „Ora Guvernului” că inflaţia medie a fost de doar 1,34%.

Pe de altă parte, un sondaj IRES arată că 71% dintre români consideră că Guvernul nu-şi va respecta promisiunile în 2018.

Inflaţia este e la 4,7% şi că valoarea adăugată e de circa două miliarde euro, iar Guvernul PSD a îndatorat ţara cu 11,83 miliarde euro, suţine deputatul USR

Viorica Dăncilă a reușit să transforme „Ora Prim-Ministrului” din Parlament în „Ora minciunilor”, scrie Adrian Prisnel pe pagina sa de Facebook.

Fără a-și ridica ochii din foile oferite de consilieri, aceasta a reușit să înșire minute bune minciuni și jumătăți de adevăruri ambiguu împachetate, totul în dispreț față de cetățenii ce resimt situația reală a României.

Noi, USR, i-am spus în plen că minte.

A mințit mult.

Românii nu trăiesc astăzi mai bine. Din contră.

81% dintre români cred, pe bună dreptate, că ne îndreptăm în direcția greșită. Cel mai mare procent din ultimii 20 de ani. Toți o simțim, toți o spunem, numai PSD – interesați exclusiv de eliberarea găștilor mafiote – refuză adevărul, conchide deputatul USR.

După cum se vede în imaginea de mai jos, parlamentarul USR a adăugat, că premierul Dăncilă susţine că „valoarea adăugată a fost de aproximativ două miliarde de euro. Câştigul salarial mediu brut a crescut cu 14% în 2017. Inflaţia medie a fost de numai 1,34%”, însă în realitate „în 2017, Guvernul PSD a îndatorat România cu 11,83 miliarde de euro, salariile nete «în mână», au crescut cu 3 lei, iar inflaţia a ajuns la 4,7%, cel mai mare nivel din ultimii 5 ani”.

sursa foto: facebook

Dintr-un sondajul realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), în intervalul 31 ianuarie -2 februarie pe un eşantion de 1.150 de persoane, reiese că 71% dintre români consideră că Guvernul nu-şi va respecta promisiunile în 2018. 27% au răspuns cu „da”.

Totodată, 62% dintre respondenţi au spus că prevederile din programul de guvernare al PSD legate de creşterea pensiilor şi salariilor nu se vor realiza în acest an, iar 37% au spus că „da”. Un procent de 62% dintre români au spus că Executivul condus de Viorica Dăncilă nu va rezista până la finalul mandatului, în timp ce doar 34% au răspuns cu „da”, conform Mediafax.

Eroarea maximă tolerată a studiului IRES este de ± 2,9%.

„Ora prim-ministrului”

Premierul Vasilica Viorica Dăncilă a participat, marţi în Parlament la dezbaterea „Ora prim-ministrului”, iniţiată de partidele din Opoziţie. Ea i-a criticat pe liderii Opoziţiei, în plenul Legislativului, afirmând că exportarea mesajelor alarmiste în afara ţării nu fac bine României şi că scenariile alarmante ale adversarilor politici nu s-au adeverit.

„Esenţial este să înţelegem ceea ce s-a făcut pentru oameni, să renunţăm la discursul politic şi să ne gândim dacă acest lucru aduce un plus de imagine sau face bine României sau românilor. Programul de guvernare al PSD a avut parte de la început de o respingere automată din partea adversarilor partidului pe care îl reprezint. Acesta este adevărul. În cursul anului 2017 adversarii PSD au pus la bătaie un discurs alarmist pentru a contesta acest program care, vă spun foarte sincer, nu a făcut bine României. Este nevoie de mai multă responsabilitate. Atunci când aceste mesaje sunt exportate în afara ţării cui folosesc românilor, României? În niciun caz. Deci, deşi în decursul timpului au existat divergenţe majore între politicile economice ale PSD şi ale PNL, niciodată până acum nu s-a ajuns la o asemenea radicalizare a discursului public. Creşterea economică din 2017 şi modul responsabil în care guvernul PSD a folosit-o au demonstrat viabilitatea programului de guvernare al PSD şi capacitatea PSD-ALDE de a realiza o bună guvernare”, a declarat Dăncilă în plenul Camerei Deputaţilor.

55 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 7 =