Caută
Close this search box.

Deputații PSD cer ca legea care protejează patrimoniul național să fie modificată. Astfel, cei care vandalizează sau modifică un monument făra autorizație, scapă de închisoare

Acum, cine face modificări unui monument istoric fără să aibă autorizaţie risca închisoare de la trei luni la un an. Mai mulţi deputaţi PSD considera însă acest articol de lege inutil şi propun să fie eliminat. 

“Este un atac la protecţia patrimoniului”, spune preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România, în timp ce opoziţia acuza iniţiatorii că le fac pe plac dezvoltatorilor imobiliari, care au nevoie de terenurile centrale, pe care sunt de cele mai multe ori aceste clădiri valoroase.

Serban Tiganas, presedintele Ordinului Arhitectilor: “I-aş spune un atac la protecţia patrimoniului. În momentul în care indisciplina în construcţii este masivă în România, instituţiile statului nu funcţionează, nu sunt capabile să limiteze intervenţiile, lucrările fără autorizaţie, nu sunt capabile să proceseze dosarele de autorizare într-un timp satisfăcător, pentru cei care aplica apar o serie întreagă de probleme, iar a le rezolva prin a reduce pedepasa este o invitaţie la a face astfel de lucruri ilegale”.

Dacă ministrul Culturii fuge de întrebări, cei din PSD care au iniţiat proiectul de lege explică: “Procedura, care durează foarte mult, pentru că trebuie luat de la Ministerul Culturii, de la toţi ceilalţi, durează foarte mult şi pentru a nu face penal pentru orice fel de acţiune pe care o desfăşoară un ales local, am propus această modificare legislativă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri