Cătălin Rădulescu, deputat PSD, poreclit Mitralieră, spune, la RFI, că termenul de corupţie este unul desuet.

În consecinţă, el a propus ca anumite categorii de deţinuţi, inclusiv cei condamnaţi pentru corupţie, să-şi ispăşească pedeapsa la domiciliu sau în week-end, pentru că ar fi o măsură umană, firească şi europeană.

Potrivit unor amendamente ale PSD, adoptate de Comisia juridică din Camera Deputaţilor, persoanele condamnat cu pedepse de până la cinci ani de închisoare, inclusiv pentru corupţie, vor putea beneficia de executarea pedepsei la domiciliu sau în zilele de week-end, într-un centru special înfiinţat.

Cătălin Rădulescu explică la RFI: „Această iniţiativă a fost a mea şi a 49 de colegi PSD. Iniţiativa mea a fost făcută în vara anului trecut împreună cu mari magistraţi din România, unul dintre ei chiar care a fost la CEDO, deci foşti procurori şi foşti judecători de marcă din România şi ea arată şi copiază exact directiva europeană care va fi obligatorie de anul viitor în toate ţările din Europa, că ne place, că nu ne place. Dacă nu ne place, putem pleca din Europa şi atunci sigur, putem discuta balcanic”.

„Toată media este foarte nelămurită, dar ar putea foarte simplu să citească. Dacă ar intra pe Google şi s-ar uita la Comisia Europeană ce decizii şi ce directive europene sunt pe masa lor pentru a fi trimise după aceea ţărilor membre, pentru a fi implementate, obligatorii fiind, n-ar mai fi această chestiune”, crede parlamentarul PSD.

Cătălin Rădulescu spune că „în Europa există şi o mentalitate din asta mai umanistă, la noi văd că devenim din ce în ce mai balcanici ţara asta, ne izolăm din ce în ce mai mult, iată că statele europene au decis că faptele, pentru că vedeţi dvs., termenul ăsta de corupţie îl folosim numai în România, în alte ţări europene este vorba de fapte, faptele care sunt de o anumită gravitate şi faptele care sunt foarte grave, ei au decis, aşa cum am decis şi eu cu colegii mei, că faptele până la trei ani, am făcut eu, după care a fost amendată până la cinci ani de zile (…), toate faptele care sunt până la trei ani, bineînţeles fără violenţă, numai că eu în plus am pus şi pentru persoanele care sunt peste 60 de ani, dar şi pentru persoanele care sunt cu boli incurabile, mamelor cu copii şi femeilor gravide, toate aceste categorii de persoane să facă puşcărie printr-o procedură alternativă şi anume puşcărie la domiciliu. Mie mi se pare o măsură umană, firească, europeană şi care oricum va fi obligatorie pentru statele din Europa, că ne place, că nu ne place”.

Reporter: Este o măsură umană pentru persoanele grav bolnave, dar cum rămâne cu cele condamnate pentru corupţie?

Cătălin Rădulescu: „Corupţie… că se cheamă furt sau se cheamă înşelăciune sau se cheamă evaziune fiscală sau se cheamă cum vreţi dvs., este acelaşi lucru, corupţia asta e un termen aşa de desuet, încât uitaţi-vă că în ultimul an de zile e din ce în ce mai greu să vorbeşti despre corupţie. Care corupţie? Corupţia pe care a făcut-o sistemul paralel când a încheiat protocoale, despre această corupţie vorbim? Că dacă vorbim despre corupţia asta, corupţia asta-i foarte gravă (…). Adică despre care corupţie vorbim noi, corupţia inventată, despre dosare fabricate? Despre care corupţie vorbim?”.

Condamnat definitiv

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a fost condamnat, în 2016, definitiv, de instanţa supremă la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită şi efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia.

Cătălin Rădulescu a fost poreclit Mitralieră după a sugerat că, fiindcă şi-a păstrat mitraliera AKM cu care a luptat la Revoluţie, ar fi pregătit să o folosească din nou împortiva protestatarilor din Piaţa Victoriei.

17 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 9 =