Caută
Close this search box.

Derby de foc Rapid-Steaua, dar mai e mult până la promovare

… Și au fost 37000 de spectatori la Liga a 4-a ! Academia Rapid, de fapt noul Rapid, a tranșat rivalitatea cu Steaua Armatei (cel puțin pe moment), învingând formația din Ghencea, antrenată de Marius Lăcătuș, cu 3-1 (1-1), după un derby de foc pe Arena Națională din București. Un derby de Liga a 4-a care a avut cam de toate, exact ca în duelurile de acum câțiva ani, inclusiv coregrafiile în cele două galerii, torțele, fumigenele, dar nici bătăile, incidentele și alte momente tensionate. 

După o întrerupere de mai bine de 10 minute din cauza bătăilor din trib une și a intervenției jandarmilor,Academia Rapid a reușit să deschidă scorul în minutul 41, prin fostul internațional Daniel Niculae (35 de ani, 39 de meciuri și 9 goluri în naționala României), care a finalizat superb centrarea primită de la Vlada. Steaua a egalat abia în prelungirile primei reprize, prin Predescu, care a transformat fără emoții penalty-ul obținut ca urmare a unui henț al aceluiași Daniel Niculae, venit până în centrul apărăriii echipei sale.

Repriza secundă a aparținut până la urmă tot rapidiștilor, care au tranșat partida până în minutul 60, în pofida unei replici viguroase a steliștilor.  Mai întâi, Alexandru Burlacu a dus-o pe Academia Rapid în avantaj în urma unei gafe comise de portarul stelist Iancu (min. 55), apoi a marcat Vlada (min.60), după o fază lucrată de același formidabil ”veteran” Daniel Niculae.

În acest moment, Academia Rapid e pe primul loc, cu 59 de puncte, în timp ce Steaua e pe 2, cu 54 de puncte și un joc mai puțin, dar totul se va tranșa în turneul final de patru (locurile 1-4), unde se va juca din nou în sistem ”fiecare cu fiecare”, o singură dată, pe teren neutru, fără a conta meciurile directe din sezonul regulat. Locul 1 (Rapid) va porni cu 3 puncte, iar locul 2 (Steaua) cu 2 puncte, așa că Steaua mai are încă șansa unei victorii în turneul final. În fine, câștigătoarea turneului final va juca barajul decisiv pentru promovarea în Liga a 3-a cu câștigătoarea Ligii a 4-a din județul Giurgiu. (foto GSP)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri