Caută
Close this search box.

Distracţie fără droguri în minivacanţa la mare

În contextul afluxului mare de tineri şi a evenimentelor ce se vor desfăşura pe litoralul românesc în intervalul 27 aprilie – 1 mai., Agenţia Naţională Antidrog (ANA), prin Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa (CRPECA), va derula activităţi de informare, prevenire şi reducere a riscurilor asociate consumului de droguri, în cadrul campaniei “Safe Parties!” informează agenţia.
Specialiştii CRPECA Constanţa, împreună cu voluntarii antidrog, se vor afla în mijlocul tinerilor care vor petrece în cluburi sau care vor participa la evenimentele muzical-artistice organizate în această perioadă, atât în locaţiile cu risc de consum de droguri (zona de cluburi) din nordul staţiunii Mamaia, cât şi din zona localităţii Vama-Veche, pentru a îi informa cu privire la riscurile asociate consumului de droguri şi a îi îndruma în a face alegeri sănătoase de petrecere a timpului liber.
 În cadrul acţiunilor, vor fi diseminate materiale promoţionale şi vor fi proiectate spoturi video antidrog. De asemenea, artiştii prezenţi la evenimentele organizate vor transmite mesaje de descurajare a consumului de droguri.
Tot în această perioadă, specialiştii CRPECA Constanţa vor participa, alături de poliţiştii rutieri din Constanţa, la o serie de acţiuni derulate în trafic, pentru prevenirea evenimentelor rutiere ca urmare a consumului de substanţe psihoactive şi alcool.
Agenţia Naţională Antidrog recomandă tinerilor: să evite persoanele care oferă, chiar şi gratuit, substanţe necunoscute, spunând că sunt legale şi nu produc efecte negative asupra organismului. 
Alte recomandări se referă la refuzul de a călători  alături de un conducător auto care se află sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe!, refuzul  invitaţiilor făcute de diferitele persoane de a le urma în locuri retrase pentru a oferi “ceva”, în ciuda tentaţiei.
ANA informează că pentru situaţii deosebite, să se apeleze la  Tel. Verde: 0 800 8 700 700!
Specialiştii ANA oferă, gratuit, servicii de informare, evaluare, consiliere ori asistență specializată medico-psiho-socială pentru consumul şi dependenţa de droguri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri