Caută
Close this search box.

Dodon: Zeci de mii de oameni au fost împuşcaţi când românii au ocupat Basarabia. 1918 nu se va mai repeta!

Igor Dodon promite că „anul 1918 nu se va mai repeta”. Preşedintele a dat de înţeles că poporul Republicii Moldova se va răscula în cazul unei tentative de unire cu România, precum ar fi fost şi în 1918, însă atunci mulţi moldoveni ar fi fost împuşcaţi.

„Anul 1918 nu se va mai repeta. Noi nu vom mai permite asta. Şi la acea etapă s-a răsculat poporul, iar pe câteva zeci de mii i-au împuşcat în primii ani când românii au ocupat Moldova”, a declarat Igor Dodon la emisiunea „Glavnîi vopros” de la NTV-Moldova, citat de adevarul.ro.

„Scoatem poporul în stradă”

„Principalul ca ei să se dezică de ambiţiile lor de a lichida statalitatea moldovenească. Înţeleg că nu le este uşor, căci eu au interesele lor de politică internă, însă noi trebuie aici (în Moldova) să acţionăm foarte dur. Ei (românii) nu se duc în Ucraina cu mişcările lor unioniste, iar când au apărut unele mişcări în Transilvania au acţionat foarte dur faţă de unguri. Iar la noi autorităţile sunt slabe şi nu vor să-şi expună clar poziţia”, a explicat Dodon.

El a mai adăugat că va fi nevoit să scoată poporul în stradă dacă acţiunile unioniste se vor intensifica: „Va fi şi un Front Popular, va fi totul, însă sper să trecem fără destabilizarea situaţiei”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri