Caută
Close this search box.

Donald Trump va fi investigat de procurorul special Robert Mueller

Preşedintele american Donald Trump este cercetat de echipa procurorului special Robert Mueller. Aceasta însă fără să fie pus sub acuzare, afirm[ Washington Post, citând surse anonime, relatează AFP, via Agerpres.

Tillerson, aplaudat în discursul său de adio, nu a pomenit nimic de Donald Trump

Investigaţia, menită să descopere o înţelegere secretă Donald Trump – Rusia

Robert Mueller este însărcinat să stabilească dacă a avut loc vreo înţelegere secretă între echipa lui Trump şi Rusia în timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale din 2016.

Donald Trump denunţă această anchetă ca fiind o „vânătoare de vrăjitoare” îndreptată împotriva lui. Moscova dezminte orice implicare a autorităţilor ruse în campania americană.

Washington Post, care se referă la trei surse neidentificate, a scris că procurorul Mueller îl consideră pe Donald Trump ca un subiect al anchetei sale, ceea ce înseamnă că nu are niciun indiciu pentru a-l pune sub acuzare.

Urmează un raport

Potrivit aceloraşi surse, Mueller le-a spus avocaţilor preşedintelui că pregăteşte un raport asupra acţiunilor lui Trump şi unei posibile obstrucţionări a justiţiei din partea sa.

Fost director al FBI şi fost procuror federal, Mueller a fost numit în mai 2017 pentru a ancheta asupra unei eventuale înţelegeri secrete între echipa de campanie a lui Trump şi autorităţile ruse.

Serviciile americane de informaţii consideră că preşedintele rus, Vladimir Putin, în persoană s-a aflat în spatele pirateriei cibernetice şi campaniei de dezinformare vizând să perturbe alegerile prezidenţiale din SUA şi să crească şansele lui Donald Trump de a le câştiga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri