Un proiect de lege prevede că o comisie condusă de Liviu Dragnea va pune la punct Strategia ”România 2040”. Aceasta devine obligatorie pentru guvernele viitoare. PNL susţine că proiectul trădează un mod de gândire bolnav, infestat de nostalgiile comuniste.

Dragnea a găsit vinovații pentru creșterea inflației: Companiile străine, BNR, președintele, Opoziția și știrile false

Comitetul lui Dragnea

Guvernul a publicat un proiect de lege privind Strategia ”România 2040”, care va fi realizată de o comisie condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi care va deveni obligatorie pentru toate guvernele ce vor urma.

Despre această strategie, Liviu Dragnea a vorbit la congresul extraordinar al PSD. Liberalii critică dur proiectul, spunând că trădează un mod de gândire bolnav, infestat de nostalgiile comuniste ale unor oameni care n-au reuşit nici până acum să asimileze în mod real valorile democraţiei.

Practic, cetăţenii nu vor mai avea niciun cuvânt de spus, în alegeri, în privinţa direcţiei pe care o urmează România, întrucât tot ceea ce va stabili „Comitetul lui Dragnea” devine obligatoriu pentru orice guvernare va veni ulterior, avertizează PNL, conform News.ro.

Strategie obligatorie

Prin proiect, se instituie obligaţia elaborării şi actualizării Strategiei de dezvoltare economică şi socială a României pe termen lung, denumită Strategia „România 2040” precum şi cadrul ”instituţional de realizare şi de asigurare a consensului naţional”.

Strategia „România 2040” se va elabora prin consens naţional şi va cuprinde scenarii şi politici publice alternative pentru atingerea obiectivelor asumate. Strategia „România 2040” se va elabora în concordanţă cu strategiile şi direcţiile de dezvoltare pe termen mediu şi lung asumate la nivelul Uniunii Europene.

Autorităţile administraţiei publice, Academia Română, academiile de ramură, instituţiile de învăţământ superior, instituţiile de cercetare-dezvoltare de drept public şi privat, sindicatele şi patronatele de ramură, precum şi organismele neguvernamentale de profil vor sprijini elaborarea Strategiei „România 2040.

, se arată în proiect.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 8 =