Caută
Close this search box.

Elena Udrea: Sebastian Ghiță a fost un fel de băiat de mingi al lui Coldea și al lui Maior

Elena Udrea a declarat că oamenii de afaceri se ”îmbulzeau” la SRI. Aflată în Costa Rica, departe România, unde, în calitate de inculpată, este citată în fața instanței, Udrea pare a se afla la ora mărturisilor.

Ea vorbește despre Florian Coldea, fostul director ajunct al SRI, ori despre Sebastian Ghiță, fugit în Serbia ca să scape de justiție, dar și despre fostul ei soț, Dorin Cocoș.

Udrea susținea, fără a da exemple concrete ori a aduce vreo dovadă, că oamenii de afaceri duceau la genți de bani atunci când se duceau la chermezele la SRI, pentru a scăpa de dosare și a primi protecție în plan economic.

”Eu constat că jurnalul acesta, deși atunci doar intuiam niște lucruri, a fost confirmat, ceea ce într-un fel mă bucură. Au fost mai multe discuții din care eu știam că Dorin Cocoș ajuta cu bani pe cei care îi erau indicați de Coldea și Maior (fost director al SRI- n.n.), unul dintre ei fiind Sebastian Ghiță și postul RTV.

(…)Eu cred că toată lumea își dorea să fie în anturajul celor de la SRI. Era o îmbulzeală și o competiție, cine ajunge să fie băgat în seamă. Sebastian Ghiță a fost un fel de băiat de mingi al lui Coldea și al lui Maior. Le făcea diverse servicii acestora, inclusiv financiare. Ca Sebastian Ghiță erau mulți și mai mulți și-ar fi dorit să fie ca Sebastian Ghiță. Pe de o parte, era ideea că dacă ești apropiat de cei de la SRI, ești protejat de dosare, dar ști protejat și de concurență, în plan economic, și ești susținut să primești contracte, să primești licitații, dar nici nu cred că cei de la SRI aveau nevoie să recruteze oameni de afaceri pentru că, pur și simplu, oamenii de afaceri se îmbulezeau să fie chemați de șefii de la SRI pe la diverse chermeze ca să aibă de unde alege.

Probabil că erau și bani care rămâneau la dispoziția domnului Coldea, dar în mod cert vă vorbesc despre cadouri pe care le cunosc”, a declarat Elena Udrea la B1TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri