Caută
Close this search box.

Emmanuel Macron, despre atacul din Siria: Trump era gata să renunţe

Emmanuel Macron a dezvăluit că Donald Trump a fost pe punctul de a renunţa la operaţiunea Statelor Unite în Siria, dar, din fericire, a reuşit să-l convingă să nu o facă.

FOTO: Antena 1

„Acum zece zile, preşedintele Trump spunea că SUA vor să renunţe la operaţiunea în Siria. Noi l-am convins că este nevoie să rămână. Şi cred că, pe plan diplomatic, dincolo de ceea ce s-a întâmplat, aceste trei atacuri nu sunt lucrul cel mai important în Siria.

L-am convins că trebuie să rămână pe termen lung. Al doilea lucru, l-am convins că trebuie să limităm loviturile la depozitele de arme chimice, în condiţiile în care au fost nişte efuziuni mediatice pe Twitter care sigur nu v-au scăpat.

Cred că am reuşit prin acest dialog să ne apropiem de scop. Prioritatea în Siria este să putem construi pacea. Un alt obiectiv pe care l-am atins, unul diplomatic, este că am câştigat credibilitate în faţa ruşilor”, a explicat apoi președintele Franței.

Franţa a luat decizia de a ataca facilităţile chimice ale Siriei încă de duminica trecută, când a avut primele dovezi ale utilizării clorului. Este declaraţia preşedintelui Emmanuel Macron în interviul de bilanţ, la un an de mandat.

Răspunzând acuzaţiilor că Franţa, împreună cu Statele Unite şi Marea Britanie au acţionat fără mandat din partea ONU, Emmanuel Macron a ţinut să asigure, potrivit digi24.ro, că atacul a avut bază legală. Şi a lăsat să se înţeleagă că miza aliaţilor în Siria este îndepărtarea preşedintelui Bashar al-Assad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri