Facebook este în pregul declanşării unui nou scandal, după publicarea unei note care ar arăta că strategia de dezvoltarea a reţelei nu ar ţine cont de consecinţe, cum ar fi, de pildă, moartea unor oameni.

BuzzFeed a publicat o notă internă a unui vicepreședinte, Andrew “Boz” Bosworth (foto), care arăta că important este ca Facebook să crească, orice ar fi, chiar dacă asta înseamnă că rețeaua ar putea fi folosită, de pildă, de teroriști și ar putea să moară și oameni în urma unor atacuri plănuite în rețea.

Nota a creat agitație în rândul angajaților Facebook, unii dorind să afle cine a dat-o presei, iar alții spunând că rețeaua are foarte mulți angajați cărora le pasă de utilizatori.

The New York Times, citat de HotNews, spune că publicarea notei a creat agitație în rândul angajaților Facebook, din mai multe motive. Unii se tem că vor urma dezvăluiri și mai dăunătoare, alții spun că rețeaua trebuia să fie mult mai transparentă cu toată lumea, iar alții vor ca cei care au dus această notă la presă să fie găsiți și sancționați.

Directori ai Facebook au postat pe Twitter mesaje în care spun că memo-ul nu reprezintă compania.

Interesant este că Alec Muffett, un fost angajat al Facebook, susține că a părăsit compania în 2016 și că a contat mult în luarea deciziei și mesajul lui Bosworth.

Muffett spune că Facebook are mulți ingineri excelenți cărora le pasă de utilizatori și că un astfel de mesaj nu poate crește nivelul de transparență în companie și nu va ajuta în dezbaterea problemelor dificile.

„Poate să se risipească o viață”

Nota internă care a creat controverse este din 2016 și îi aparține lui Andrew “Boz” Bosworth, vicepreședinte Facebook. El spunea că este ”de facto” bun orice lucru care permite Facebook să conecteze cât mai mulți oameni.

Documentul a fost intens criticat pentru că ar arăta că Facebook acționează fără scrupule și nu îi pasă de utilizatori.

Cel mai controversat paragraf este următorul: ”Poate să se risipească o viață dacă cineva este expus la bullying. Poate cineva moare într-un atac terorist coordonat prin uneltele noastre. (…) Asta facem. Conectăm oamenii. Punct. De aceea, tot ce facem pentru a crește este justificat.”

124 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 8 =