Caută
Close this search box.

Fata care duce România lânga SUA și Rusia

Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan a avut un parcurs excelent în cadrul turneului WTA de la Bogota (Columbia), dotat cu premii totale de 226.750 dolari. După ce a trecut în optimi de rusoaica Ana Blinkova cu 1-6, 7-6 (8), 6-4, Ana Bogdan (locul 76 WTA), 25 de ani, originară din Sinaia, a spulberat-o în sferturi de finală și pe chiliana Daniela Seguel (25 de ani, 161 WTA) cu 6-1, 6-1, Seguel fiind una din revelațiile de până atunci ale turneului.

Ana, considerată de organizatori între cele mai frumoase jucătoare ale competiției, a ajuns astfel în semifinalele puternicului turneu, adică la un pas de finală, unde a pierdut, din păcate, în fața mai tinerei și puternicei slovace Karolina Schmiedlova, fostă nr.26 mondial, cu 3-6, 2-6, într-un meci în care a evoluat adesea mai bine decât advesrara sa, dar a cedat din cauza oboselii, după partide programate aproape zilnic.

Oricum, turneul de la Bogota rămâne un mare plus al carierei în ascensiune a Anei Bogdan, care va urca pe locul 66 mondial WTA. În plus, în acest moment, România are nu mai puțin de 6 jucătoare în primele 70 ale lumii, performanță pe care o mai ating în acest moment doar SUA  și Rusia, poate numele cele mai mari ale tenisului mondial.

Dar România are și liderul mondial, pe Simona Halep, care conduce detașat, cu 8140 de puncte, cu peste 1.200 în fața următoarei clasate, daneza Caroline Wozniacki. Celelalte sportive tricolore din TOP 70 sunt Sorana Cîrstea (34), Irina Begu (38), Mihaela Buzărnescu (40) și Monica Niculescu (64).  (foto Twitter)

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri