Caută
Close this search box.

Festivalul de Film TRIBECA de la New York prezintă premiera internaţională a filmului ”Lemonade” regizat de Ioana Uricaru

Lemonade, primul lung metraj regizat de Ioana Uricaru, care a avut premiera mondială la Berlinală în luna februarie a acestui an, își continuă cariera festivalieră având în această seară (19 aprilie) premiera nord americană în prestigiosul festival internațional de film Tribeca, desfășurat la New York.

Cea de-a 17 ediție a festivalului new yorkez va proiecta Lemonade, debutul în lungmetraj al regizoarei Ioana Uricaru. Filmul va fi prezentat în competiția internațională, în perioada 18 – 29 aprilie 2018. Lemonade candidează la următoarele premii oferite în cadrul competiției: Best International Film, Best First Film, Best Debut Film, Best Film Directed by a woman, Best actor /actress, Best Screenplay for International Film, Best Cinematography for International Film, Best Film Audience Award.

https://www.youtube.com/watch?v=yux43D5sH4o

Filmul a fost inclus pe lista de filme “must-see” la Tribeca IFF a cotidianului The New York Times, care prezintă filmul drept o dramă a emigrării care nu își relevă întreaga complexitate pe masură ce filmul avansează către final. Regizoarea Ioana Uricaru cartografiază suișurile și coborâșurile pe care Mara (Mălina Manovici), o soră medicală din România, le traversează în așteptarea green card-ului.

Lemonade candidează alături de alte 9 filme, printre care Amateurs de Gabriela Pichler, Dry Martina de Che Sandoval, The Night Eats the World de Dominique Rocher, sau Virgins de Keren Ben Rafael, pentru cele 9 premii, printre care cel mai bun film, cel mai bun debut, cel mai bun film regizat de o femeie, cea mai buna actriță, sau premiul publicului. Filmul va avea cu totul 4 proiecții în festival în datele de 19, 20 21 și 27 aprilie.

Fondat în 2001 de Robert De Niro, Jane Rosenthal și Craig Hatkoff în urma atacurilor din 11 septembrie la New York, Festivalul de Film Tribeca a evoluat într-un eveniment anual, dedicat evoluției culturale și economice a zonei, prin strângerea  la un singur loc a artiștilor și a regizorilor internaționali. De-a lungul timpului, festivalul s-a remarcat prin selecția ambițioasă care a promovat cineaști radicali aflați la începutul carierei și pe care i-a lansat apoi în circuitul internațional.

Tribeca este al doilea festival la care participă Lemonade, din cele peste 20 la care filmul a fost invitat imediat după Berlinală. Lemonade a fost cumpărat spre distribuție după proiecția de la Berlin în mai mult de 10 țări, printre care Franța, China ori Canada – performanță absolut remarcabilă pentru un film de debut.

Lemonade este produs de Mobra Film cu sprijinul CNC, coprodus de Peripheria (Canada), 42film (Germania) – Filmgate Films, Film i Väst (Suedia), realizat cu contribuția Eurimages precum și a Mitteldeutsche Medienförderung, Société de développement des entreprises culturelles – Québec, Telefilm Canada și Programul Europa Creativă – MEDIA a Uniunii Europene.

Pagină Facebook : https://www.facebook.com/lemonade2018/

În Romania, filmul va fi distribuit în toamna acestui an de Voodoo Films.

Partener de comunicare: PiArt Vision.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri