Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii, afirmă că mai multe persoane, printre care Gabriela Firea, „ar trebui să intre în pământ de ruşine” pentru situaţia în care a ajuns România, de unde părinţii cu copii bolnavi pleacă pentru că nu găsesc tratament.

Primarul Capitalei afirmă că îl va acţiona în judecată pe fostul ministru.

Gabriela Firea spune, legat de cazul fetiţei de opt ani cu fibroză chistică, relatat pe Facebook de Vlad Voiculescu, că pentru a fi realizat un transplant trebuie îndeplinite nişte condiţii, mai ales să existe organul donat.

Firea îl acuză pe Voiculescu de promovarea unor informaţii false şi spune că îşi face campanie electorală cu sănătatea românilor, adăugând că dezminte afirmaţiile fostului ministru.

„Ca să se realizeze o operaţie de transplant, fie că este renal, pulmonar sau de altă natură, trebuie să fie îndeplinite câteva condiţii. În primul rând, să existe organul donat. Am observat că este o campanie negativă dusă în mass-media de un fost ministru al Sănătăţii care are business în domeniul sănătăţii. Eu nu pot să-i urez succes pentru că îşi face campanie electorală cu sănătatea românilor şi se joacă, practic, cu informaţii neadevărate pe care le exprimă în spaţiul public şi din nefericire ele sunt preluate. A fost şi la câteva posturi de televiziune, dar a fost demontat în tot ceea ce a afirmat de către managerul Spitalului Sf. Maria, de domnul doctor Copcă, pentru că nu se pot realiza operaţii decât dacă există bolnavul şi donatorul sau organul donat”, a declarat marţi Gabriela Firea.

P

„(…) Dezmint tot ceea ce exprimă în spaţiul public fostul ministru al Sănătăţii, care face acuzaţii nefondate. Îi transmit din nou că ne vom vedea în instanţă pentru că nu se poate juca la nesfâşit de dragul unei cariere politice pe care şi-o doreşte fulminantă, dar ea nu poate fi construită pe minciună”, susţine Firea.

 

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu arată, într-o postare pe Facebook, cazul unei fetiţă de opt ani cu fibroză chistică pentru care medicii nu mai pot face nimic şi afirmă că s-a ajuns aici pentru că „s-a născut şi locuieşte în locul greşit”, amintind de o pacientă din Germania care a ajuns la 52 de ani deşi suferă de aceeaşi boală.

Voiculescu afirmă că mai multe persoane, printre care Gabriela Firea şi „toată gaşca de domni de la Agenţia Naţională de Transplant”, „ar trebui să intre în pământ de ruşine” pentru situaţia în care a ajuns România de unde părinţii cu copii bolnavi pleacă pentru că nu găsesc tratament.

Acesta susţine că ar trebui să intre în pămnt de ruşine, Gabriela Firea, „cea care a coordonat atacul împotriva AKH Viena în 2016”, în urma căruia AKH Viena a refuzat să mai primească pacienţi români.

„Refuzul de a mai primi fără nicio limitare pacienţi români i-a costat pe zeci de români viaţa. Gabriela Firea va trebui să plătească pentru ce a făcut”, susţine Vlad Voiculescu.

Potrivit lui Voiuculescu (foto), ar mai trebui să intre în pământ, de ruşine, Narcis Copcă, „cel care a îngropat peste 10 milioane de euro, cel care şi-a angajat firme prietene pentru lucrări de renovare la spital, cel care a minţit, a ameninţat şi a calomniat Eurotransplant, AKH Viena şi medicii care ne puteau salva fraţii”.

„În pământ ar trebui să intre de ruşine domnul Victor ZOTA, domnul Radu DEAC şi toată gaşca de domni de la Agenţia Naţională de Transplant, cu toate titlurile lor universitare, care au acreditat în mod ilegal spitalul Sf. Maria şi au blocat atâţia ani intrarea României în Eurotransplant pentru a îşi proteja propriile interese. Cu toţii ar trebui să îşi dea demisia astăzi. Pentru ce au făcut (şi ce nu au făcut) în toţi aceşti ani, sper să plătească cu vârf şi îndesat”, mai scrie Vlad Voiculescu.

„Acreditat sub presiune politică”

În martie 2016, Spitalul ”Sfânta Maria” a fost acreditat pentru transplant pulmonar, o premieră în România. La momentul respectiv erau şase pacienţi români pe listele de aşteptare la AKH Viena pentru intervenţie, însă clinica a refuzat să îi mai opereze.

Ulterior, Vlad Voiculescu, care era ministrul Sănătăţii la momentul respectiv, a declarat că existau suspiciuni serioase că Spitalul Clinic Sfânta Maria a fost acreditat pentru transplant de plămân sub presiune politică.

Tot Voiculescu a scris pe Facebook: Peste 10 milioane de euro fără nicio justificare reală. 1.5 ani fără niciun transplant de plămâni într-un centru acreditat despre care dânsa pretindea că poate face transplant „de mâine dimineață”. NICIUNUL!
ZECI de familii nenorocite de niște inconștienți.
Gabriela Firea nu are o problemă cu asta, are o problemă cu faptul că spun eu adevărul.

Vlad Voiculescu îi mai cere Gabrileie Firea să spună care sunt afacerile sale în sănătate.

În noiembrie 2016, Societatea Română de Pneumologie (SRP) susţinea că „Experimente de transplant” au avut loc şi în Turcia (1999) cu o rată de supravieţuire de zero la sută şi că, în România, transplantul pulmonar nu este posibil pentru că medicii nu au experienţă şi instruire suficientă, iar medicamentele sunt foarte scumpe şi nu pot fi asigurate fără întreruperi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 5 =