Caută
Close this search box.

FOTO. Cum arată din satelit ţintele înainte şi după atacul SUA în Siria: Nu ne-am înţeles cu ruşii înainte de raiduri

Pentagonul a prezentat un bilanț al atacului în Siria, cu ajutorul imaginilor din satelit, care ilustrează cum arătau ţintele lovite înainte și după raidurile occidentalilor.

Pentagonul susține că nu a comunicat Rusiei coordonatele atacului.

„Nu ne-am coordonat, nu ne-am înţeles cu ruşii înainte de atac. E important de reţinut asta. Noi doar evităm ciocnirile accidentale, nimic mai mult”, a precizat generalul american.

Pentagonul susține, potrivit digi24.ro, că regimul lui Bashar al-Assad și aliaţii acestuia nu au lansat nici un contraatac şi nu au dat nici o lovitură de ripostă ca urmare a atacului americano-franco-britanic.

„Nici un avion şi nici o rachetă implicate în această operaţiune nu au fost lovite cu succes de către sistemele antiaeriene siriene. Mai mult, nimic nu ne spune că sistemele antiaeriene ruseşti au fost folosite. Suntem încrezători că toate rachetele şi-au atins ţintele. La finalul misiunii, toate avioanele s-au întors în baze”, a punctat generalul Kenneth McKenzie, director în cadrul Statului Major al SUA.

Privite din satelit

Centrul de cercetare-dezvoltare pentru arme chimice Barzah, format din trei clădiri într-o zonă din Damasc, înconjurată cu sisteme anti-aeriene, este acum doar un teren viran plin cu moloz, după ce a fost lovit de 76 de rachete.

FOTO: digi24.ro

A doua ţintă lovită, un depozit de arme chimice de lângă Homs, de la graniţa cu Libanul, a fost făcută una cu pământul de 22 de rachete.

FOTO: digi24.ro

În apropiere se afla şi al treilea obiectiv, un buncăr în care erau ascunse substanţe toxice, din care a mai rămas doar un crater, ca urmare a celor şapte rachete de croazieră care l-au bombardat.

FOTO: digi24.ro

„Ca o dovadă puternică de unitate aliată, am folosit 105 rachete împotriva a trei ţinte. Acest lucru va avea un impact semnificativ asupra abilităţii regimului sirian de a dezvolta, desfăşura şi utiliza arme chimice în viitor. Atacul a fost de două ori mai mare decât cel din aprilie 2017. Şi aş vrea să scot în evidenţă faptul că a fost un efort multinaţional”, a declarat generalul Kenneth McKenzie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri