Miniştrii de externe din G7 (grupul celor şapte ţări puternic industrializate), reuniţi la Toronto, au condamnat luni Rusia pentru comportamentul contrar legislaţiei internaţionale şi au cerut Moscovei să contribuie la soluţionarea conflictului din Siria, transmite Reuters, via Agerpres.

Emmanuel Macron, despre atacul din Siria: Trump era gata să renunţe

Şefii diplomaţiilor din Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit şi SUA au convenit să constituie un grup de lucru pentru studiul „comportamentului malign” al Rusiei, dată fiind îngrijorarea faţă de acţiunile acestei ţări în Ucraina şi Siria, a anunţat ministrul britanic de externe, Boris Johnson.

G7 pune atacul pe seama Damascului

Evenimentul G7 a fost prima reuniune internaţională la nivel înalt după loviturile aeriene ale Statelor Unite, Franţei şi Regatului unit asupra unor obiective legate de armele chimice ale Siriei, ca represalii pentru un presupus atac cu gaze toxice pe 7 aprilie la Douma, lângă Damasc.

Ţările occidentale pun atacul pe seama regimului de la Damasc, condus de preşedintele Bashar al-Assad. Guvernul sirian şi principalul său aliat, Rusia, neagă că s-au folosit arme chimice.

Cu ocazia întrunirii de la Toronto, secretarul de stat american ad interim, John Sullivan, a cerut Rusiei să nu mai obstrucţioneze o evoluţie către pace în Siria şi să se implice în soluţionarea conflictului din această ţară. „Rusia trebuie să fie un partener constructiv în Siria sau va fi făcută răspunzătoare”, a avertizat el, prin intermediul presei.

41 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 3 =