Caută
Close this search box.

George Copos, declarație șocantă despre Rapid

Înaintea marelui derby, de sâmbătă, din Liga a 4-a, CSA Steaua-Academia Rapid, pentru care s-au vândut deja 40000 de bilete pe Arena Națională (!), cunoscutul fost patron al vechiului Rapid, George Copos (65 de ani), a întrerupt o tăcere lungă de câțiva ani de zile și a oferit o declarație publică de-a dreptul șocantă.

„Nu vreau să mai discut despre sport. Voi iubi toată viața mea Rapidul, dar s-a închis totul. Au vrut să închidă Rapidul și l-au închis. Unii au vrut să-l închidă și au reușit”, a declarat Copos pentru GSP.ro. 

Născut în Satu Mare și absolvent al Institutului de Educație Fizică și Sport (actualmente ANEFS), George Copos a patronat Rapidul timp de 21 de ani, dar în 2013 a plecat intempestiv de la echipă, nu cu mult timp înainte de a junge la închisoare după celebrul ”Proces al transferurilor”. Pe vremea aceea Rapidul, ca și multe alte vechi echipe de fotbal,  traversa o gravă criză financiară care a culminat cu retrogradarea în Liga a 2-a, după ce Comisia de Licenţiere din cadrul FRF, condusă de Viorel Duru, a refuzat să îi acorde licenţa pentru ediţia 2013-2014 a Ligii I, din cauza datoriilor masive și neonorate.

Echipa a fost cedată în schimbul a 3 milioane de euro altor doi oameni de afaceri, Nicolae Cristescu și Adrian Zamfir, care au promis marea cu sarea dar nu au făcut decât să complice și mai mutlsituația. Trei ani mai târziu formația a intrat în faliment, iar în 2017 a apărut Academia Rapid, care se vrea a fi continuatoarea giuleștenilor și joacă acum în Liga a 4-a, cu șanse bune de a promova în Liga a 3-a, la mare concurență cu CSA Steaua, sau ”Steaua Armatei” cum i se mai spune. (foto newmoney.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri