liviu dragneaSunt nouă ani de la momentul când Liviu Dragnea, Costel Comana și Mugurel Gheorghiaș au pășit pentru prima dată împreună pe pământ brazilian, iar afacerile desfășurate de Gheorghiaș, Comana și partenerul lor brazilian, de care a beneficiat și Liviu Dragnea, au fost luate la ochi de autoritățile din această țară. Procurorul brazilian Rómulo Moreira Conrado a declarat pentru Record TV că dacă sumele de bani folosite pentru a achiziționa proprietățile din Brazilia au fost obținute ilicit, atunci este un caz de spălare de bani chiar dacă ilegalitatea a avut loc în altă țară (n.a.-România). El a mai adăugat că va investiga mișcările lui Campos Junior în firmele românilor și că, dacă nu există împuterniciri reale, semnate de proprietarii firmelor, atunci ne aflăm și în fața unui caz de fals intelectual.

Gruparea Dragnea (adică Liviu Dragnea, Costel Comana și Mugurel Gheorghiaș) ar fi transferat în Brazilia și Costa Rica în jur de 100 de milioane de dolari, spun surse care-l citează pe procurorul brazilian Carlos Wagner Barbosa, cel care s-a ocupat, la un moment dat, de investigarea celor trei. Aceleași surse mai spun că ancheta ar fi suscitat interes și pentru FBI și Secret Service, serviciu care, pe lângă asigurarea securității președintelui Statelor Unite ale Americii, are și rolul de a apăra moneda americană. În curând vor apărea pe piață dezvăluiri în cascadă legate de acest subiect, susţine Comisarul.

Comana, Dragnea și Gheorghiaș au fost însoțiți și de alți compatrioți în periplurile sud-americane. De pildă, pe 13 decembrie 2013, Mugurel Gheorghiaș a intrat în Brazilia alături de secretara lui Dragnea, Irina Alexandra Tănase. Liviu Dragnea a ajuns și el la o zi după cei doi. Irina Tănase devenise secretara politicianului cu două luni și jumătate mai înainte, pe 1 octombrie 2013. Dragnea era la acea dată ministru la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) și vicepremier în guvernul Ponta. Conform declarațiilor de avere depuse la MDRAP, Irina Tănase a lucrat din 2012 până în 2013 la firma Asesoft International SA, companie controlată de fugarul Sebastian Ghiță, pe atunci parlamentar PSD. În octombrie 2014, Purcăreanu a postat pe ok.ru mai multe fotografii din Rio de Janeiro și din excursiile făcute în Cuba și Columbia în octombrie-noiembrie 2014 alături de Costel Comana. A mai urcat pe aceeași rețea de socializare și câteva imagini cu milionarul brașovean la petreceri în Republica Moldova. Ea a preluat, în 2014, o carmangerie din Brașov de la fratele lui Costel Comana. Anterior, între 2004 și 2012, a fost acționară la un magazin dintr-un complex comercial, o afacere începută cu un cetățean din Moldova.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here