Caută
Close this search box.

În timp ce Guvernul vrea să o revoce, ministrul francez de externe se întâlneşte cu şefa DNA

Jean-Yves Le Drian, ministrul francez pentru Europa şi Afaceri Externe, se întâlneşte cu Laura Codruţa Kovesi, procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Întâlnirea va avea loc azi, potrivit site-ului diplomaţiei franceze.

Ministrul francez se află în vizită la Bucureşti, unde a avut, în prima parte a zilei, o conferinţă de presă comună cu omologul său român, Teodor Meleşcanu, şi s-a întâlnit cu premierul Viorica Dăncilă.

Pe agenda acestuia mai figurează întrevederi cu preşedintele Klaus Iohannis, dar şi cu preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului – Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea, potrivit Agerpres.

Potrivit site-ului diplomaţiei franceze, discuţiile lui Le Drian cu oficialii români se vor axa pe „întărirea relaţiilor bilaterale, marcate, în zona culturală, de Sezonul România – Franţa, iar, pe nişa economică, de creşterea schimburilor comerciale estimate la 7,8 miliarde de euro, în 2017”.

Totodată, arată sursa citată, Le Drian are programată şi o întâlnire cu şefa DNA.

De asemenea, oficialul francez va conferi decoraţia de Ofiţer al Legiunii de Onoare fostului premier şi comisar european Dacian Cioloş, este menţionat în programul oficial al acestuia.

Dăncilă sprijină revocarea

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat miercuri, la Antena3, că aşteaptă să vadă ce hotărâre va lua preşedintele Klaus Iohannis referitor la cererea de revocare a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, dar a subliniat totodată că îl va susţine pe ministrul Justiţiei, cel care a cerut revocarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri