Caută
Close this search box.

În încercarea de a media conflictul Guvern-BNR, Iohannis se întâlneşte cu Isărescu

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte azi cu conducerea Băncii Naţionale a României (BNR), în încercarea de a aplana conflictul dintre Guvern și BNR.

La întâlnire vor participa Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, şi Florin Georgescu prim-viceguvernatorul BNR, transmite Administraţia Prezidenţială.

Întâlnirea va avea loc miercuri, la ora 12,00, la Palatul Cotroceni.

Luni, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că va încerca o mediere între Guvern şi Banca Naţională a României şi că îi va chema la Cotroceni „şi pe unii, şi pe alţii” în zilele următoare. „Am decis să încerc o mediere între Guvern şi BNR. În zilele următoare îi voi invita şi pe unii, şi pe alţii la Cotroceni”, a spus şeful statului.

Iohannis a precizat, în context, că „s-a mers cam departe cu unele afirmaţii destul de contondente în ultima vreme„.

Teodorovici respinge medierea

Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, a respins medierea. El a declarat că Guvernul şi BNR au o relaţie de colaborare instituţională şi nu este cazul ca preşedintele Klaus Iohannis să medieze această relaţie.

„Cred că nu este nevoie de o mediere. Avem un Guvern, avem o relaţie instituţională cu Banca Naţională a României, am spus şi cu alte ocazii că, în calitate de ministru al Finanţelor, am avut discuţii cu domnul guvernator (al BNR), aşa că nu cred că este nevoie să avem o astfel de mediere din partea unei alte instituţii ale statului„, a spus Eugen Teodorovici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri