Caută
Close this search box.

Intersecţiile de miercuri: Cum „Dăruiești Viață” cu invitatele Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu

În data de 25 aprilie, de la ora 19.30, invitatele Intersecțiilor de Miercuri sunt creatoarele „Dăruiește Viață”, asociația care construiește primul spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România, în curtea Spitalului „Marie Curie” din București.

La Rezidența BRD Scena9 – Hotspot Cultural BRD, Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu vor discuta cu Svetlana Cârstean despre demersurile de succes ale asociației de a schimba sistemul sanitar românesc și campania de strângere fonduri Bursa de Fericire.  

 Ne bucurăm că avem ocazia să le cunoaștem, în cadrul Intersecțiilor de Miercuri, pe cele două fondatoare din spatele unui proiect care luptă pentru șansa la viață în România și ale căror acțiuni au reușit să schimbe legi și, treptat, sistemul sanitar românesc”, spune Georgiana Nica, Junior Brand Communication Manager BRD – Groupe Société Générale.

Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu au fondat în 2012  Asociatia “DARUIESTE VIATA”, cu scopul de a continua, într-un mod profesional, misiunea începută în regim de voluntariat, dedicându-se cu precădere identificării de soluţii care să crească şansele la VIAŢĂ ale bolnavilor de cancer din România. In 2013, alaturi de Ogilvy Romania, au creat Bursa de Fericire – prima platformă online de strangere de fonduri care transparentizează investiţiile companiilor sau persoanelor fizice, în proiectele pentru dotarea şi modernizarea centrelor oncologice din România. Până în prezent (ianuarie 2018), au fost strânse un total de 5.200.715 de acţiuni (insemnând peste 10 milioane de euro), care vor da speranţa la viaţă copiilor bolnavi de cancer. Prin muncă, persuasiune şi dăruire cele două doamne au determinat autoritățile să schimbe câteva legi, între care chiar Ordinul 50, referitor la transplantul în străinătate. Din 2011 se poate face transplant de celule stem și în România. În 8 ani de activitate, echipa „Dăruiește Viață” a construit 18 camere sterile de transplant, triplând capacitatea de transplant a României, a construit un laborator de diagnosticare în profunzime a cancerului limfatic, la Timișoara, și a dotat un laborator similar la Institutul Clinic Fundeni. Prin intermediul Asociației au fost renovate secții de oncologie pediatrică și de adulți în București, Timișoara și Brașov și au fost investiți peste 6 milioane de euro în spitalele românești.

Reamintim cititorilor Magnanews Intersecțiile de Miercuri sunt un proiect inițiat și coordonat de scriitoarea Svetlana Cârstean, susținut de BRD – Groupe Société Générale, care se desfășoară în fiecare săptămână la Rezidența BRD Scena9, din strada I. L. Caragiale nr. 32.

Primul sezon a avut loc în perioada aprilie – septembrie 2015, în cadrul proiectului București Capitală Europeană a Culturii 2021.

Intersecțiile de miercuri. Sezonul 3 a demarat în noiembrie 2017, iar printre invitați s-au numărat până acum scriitorul Mircea Cărtărescu, artistul Ion Barbu, filosoful Mihai Șora, Edmond Niculușcă -fondatorul A.R.C.E.N., artistul Roman Tolici, regizoarea Ioana Păun,  scriitoarea Elena Vlădăreanu, antropologul Vintilă Mihăilescu şi artistul Ștefan Câlția..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri