Caută
Close this search box.

Iohannis intervine în disputa BNR-Guvern: S-a mers cam departe

Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a anunţat că i-a invitat la discuții pe reprezentanții Guvernului și ai Băncii Naționale a României. Declaraţiile au fost făcute în zona Arcului de Triumf, unde Preşedintele a fost surprins la o plimbare cu bicicleta.

„Vin la aceeași masă părțile cu opinii diferite. Mi se pare că s-a mers cam departe cu unele afirmații contondente. Instituțional, acum e vorba de Guvern și BNR și pe ei îi voi chema la mediere. Sper să ajungă la un numitor comun”, a spus el, în legătură cu disputa dintre Guvern și Banca Națională.

„E posibil ca anumite abordări ale Cotroceniului și BNR să semene, pentru că suntem oameni care înțelegem legile economiei și vedem ce se întâmplă. Acea abordare de a arunca în curtea BNR inflația e fundamental greșită, nu va rezolva nimic. E greșit să acuzi firmele străine de creșterea inflației. Politicile discutabile ale Guvernului PSD în domeniul fiscal au dus la aceste neliniști în piață și la creșterea inflației și dobânzilor. Problema poate fi rezolvată, dar doar prin abordare responsabilă, politici guvernamentale sustenabile”, a spus Iohannis.

„Ea încă poate fi corectată, dar nu de la BNR, nu de la investitori, ci de la Guvern. Guvernele PSD nu au înțeles urmările politicilor puse în practică, au trecut peste argumentele opoziției, ale mele. Dacă mai stăm mult, va duce la dezechilibre care se vor perpetua în timp. Din cauza acestor chestiuni foarte serioase și a acestei aproape animozităţi dintre Guvern și BNR, am decis să încerc o mediere între Guvern și BNR. Îi voi invita la Cotroceni să văd unde sunt probleme”, a precizat Iohannis, potrivit digi24.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri